Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kristinusko ja koronarokote

Maailmanlaajuinen pandemia jyllää ja paras suoja koronaa vastaan olisi turvallinen rokote.

On ihmisiä, jotka eivät rokotetta halua ottaa. Eri syistä. Joskus tässä rokotusvastaisuudessa on myös kristillistä sävyä. Puhutaan rukouksesta ja Jumalaan luottamisesta, aivan kuin em. asiat olisivat ristiriidassa lääketieteen kanssa. Suhtaudun tähän kristillissävyiseen rokotusvastaisuuteen kriittisesti. Mielestäni rokote kuuluisi ottaa ja haluaisin perustella kantani nimenomaan Raamattuun uskovana kristittynä.

”Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa” 1.Moos.1:27. Luomakunta on täynnä harmoniaa ja suunnitelmallisuutta. Järjestystä. Järki on Jumalan ominaisuus ja osa Jumalan kuvaksi luotua ihmisyyttä. Järjen käyttö ei ole epäuskoa vaan uskoa. Jumala on järkevä. Yliluonnollisuus kristinuskossa (ihmeet, kolminaisuus tms.) on ylijärjellistä eikä järjetöntä. Kehotus on rakastaa Herraa ”kaikesta sielustaan” 5.Moos.6:5 tarkoittaa mm. sitä, että käyttää järkeään.

”Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle jonka vallan alla hän on” Room.13:1. Paavali istui vankilassa uskonsa tähden kirjoittaessaan tämän. Esivaltaa tulisi totella mahdollisuuksien mukaan aina. Paitsi jos kehotetaan syntiin. Koronarokotteessa ei ole mitään syntiä.

”Älkää olko pahennukseksi juutalaiselle, kreikkalaiselle älkääkä Jumalan seurakunnalle” 1.Kor.10:32. ”Kreikkalainen” on yleisnimi ei-juutalaiselle ihmiselle. Tässä yhteydessä se tarkoittaa uskosta osatonta suomalaista. Rokottamattomuus aiheuttaa ihmisissä paljon pahennusta.

”Kaiken mitä teette tapahtukoon rakkaudessa” 1.Kor.16:14. ”Pelkoa ei rakkaudessa ole” 1.Joh.4:18. Asia on niin, että vakavassa koronassa on vaara kuolla tai vammautua. Teho-osastot ovat täynnä rokottamattomia ja uhka on, että tehohoitopaikat loppuvat kesken. Voi sattua onnettomuus ja paikkoja ei olekaan tarvittavaa määrää. Ei-kiireellisiä leikkauksia lykätään samasta syystä. Ihmiset saattavat kuolla hoitojonoihin. Tämä on pelottavaa. Rokottamattomuus pitää tätä tilannetta yllä. Uskovan ei tulisi olla osallisena missään, mikä aiheuttaa pelkoa.

”Vahvojen tulee kantaa heikkojen vajavaisuuksia eikä elää itselleen mieliksi” Room.15:1. Raamatun periaate on, että vahvat ovat aina heikomman suoja. Ottaessaan rokotteen suojelee ikä-ihmisiä ja vakavasti sairaita jotka ovat vaarassa omasta rokotesuojastaan huolimatta.

Kristillistä on siis käyttää järkeään, noudattaa viranomaisohjeita, toimia rakkauden mukaan ja olla aiheuttamatta pelkoa tai pahennusta ja olla heikomman suoja. Eli kuuluu ottaa rokote.