Mielipide | Seurakunnan kirkkovaltuustolle

Kirkkoneuvosto teki päätöksen esittää valtuustolle kiinteistöjen hävityksestä

Vetoankin teihin arvoisat valtuutetut että miettikääpä seurakunnan toiminnan kannalta asiaa perinpohjin ennen kuin päätätte mitä poistetaan.

Myös viran haltijat ajatelkaapa asiaa vielä kerran, saattaa vaikuttaa seurakuntalaisten osallistumiseen eri tilaisuuksiin.

Muistutan, että maaseurakunnalta tuli suuri omaisuus ja hyvin hoidetut metsät ja silloin kunnossa olevia kiinteistöjä suureen seurakuntaan. Olen ollut yli kaksikymmentä vuotta mukana päättäjänä, joten tietoa on. Sitä ennen kaksikymmentä vuotta eri tehtävissä vapaaehtoisena ja pienipalkkaisena.

Naarajärven seurakuntatalo on seurakunnan kaunein ja viihtyisin sali, keittiö ja iso sali on rakennettu 1988.

Siilin kappeli on tarpeen, olen siunaustilaisuuksissa ajatellut usein sen valoisuutta. Mihin mahtuu vainajat? Meitä suuria ikäluokkia on vielä paljon elossa, joka tapauksessa täytyisi rakentaa lisää säilytys tiloja ja se maksaa varmasti enemmän mitä kappelin remontti.

Muistutan, että maaseurakunnalta tuli suuri omaisuus ja hyvin hoidetut metsät ja silloin kunnossa olevia kiinteistöjä suureen seurakuntaan

Nytkin joskus on niin täyttä että sairaalassa täytyy säilyttää niin kauan kun tulee tilaa kappeleihin. Emme me kaikki halua tuhkausta ja jossakin tuhkaukseen menevätkin on säilytettävä.

Virkoja on vähennetty, mielestäni palkoissa on tullut säästöä huomattavasti. Saihan seurakunta myös rahaa ja kerrostalo-osakkeen lahjoituksena entiseltä maaseurakuntalaiselta. Suurimman osan elämästä hän asui ja oli seurakuntamme jäsen.

Hiilijalanjäljestä hehkutetaan, tässäkö se vähenee?

Uskon että en ole yksin tämän asian kanssa varmaan useat seurakuntalaiset on kanssani samaa mieltä.