Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia

Historian ensimmäiset aluevaalit järjestetään 23.1.2022. Näissä vaaleissa ratkeaa se, ketkä ovat mukana päättämässä Etelä-Savon hyvinvointialueen eli Savonlinnan, Mikkelin ja Pieksämäen asioista aluevaltuustossa. Toivon, että jokainen käyttää äänioikeuttaan!

Pidän tärkeänä, että päätöksiä tehdään mahdollisimman oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti. Päätösten tulee olla asukkaiden nykyhetkeä tukevia ja tulevaisuuteen tähtääviä. Päätöksillämme tuemme asukkaidemme elinkaarta aivan nuorimmasta siihen kaikkein vanhimpaan. Päätöksillämme kehitämme ja rakennamme tulevaisuutta!

Lähipalvelut on turvattava jokaiselle hyvinvointialueen asukkaalle vähintään nykytaso säilyttäen. Itse maalla asuvana kohtaan lähipalveluiden vähenemisen vaikutuksen omassa perhepiirissäni ja työssäni kotihoidon esimiehenä. Jokaiselle kuuluu inhimillinen ja laadukas hoiva, asuu hän sitten hoivakodissa tai kotona, maalla tai taajamassa.

Aktiivisuus ja yhteisöllisyys lisäävät elämänlaatua! Yhdessä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa järjestetyt aktiviteetit, tapahtumat ja luennot asukkaita kiinnostavista aiheista toimivat vireyttäjinä niin kylillä kuin taajamissa. Jokaisella halukkaalla täytyy olla mahdollisuus osallistumiseen!

Turvattu, viriketoiminnallinen asuminen on varmasti monen vanhenevan tai muuten päivittäisiin toimintoihinsa apua tarvitsevan asukkaamme toiveena. Saan työssäni seurata yhteisöllisyyden merkitystä ja vertaistuen voimauttavaa vaikutusta vanhenevan ihmisen elämänlaadun kasvattajana. Kokemusteni vuoksi olen pienten asumisyksikköjen kannattaja. Yhteisöllisen asumisen rinnalla kotiin tuotavat hoito-, turva- ja hoivapalvelut tukevat niitä asukkaitamme, jotka haluavat elää mahdollisimman pitkään omassa kodissaan.

Terveysteknologia tarjoaa uusia toimintamalleja sosiaali- ja terveyspalveluihin. Digitalisaatio ja liikkuvat palvelut lisäävät mahdollisuuksia saada hyvinvointipalveluja yhä lähempää.; jopa omalta sohvalta käsin voi piipahtaa digilääkärin vastaanotolla ja saada sitä kautta apua tilanteeseensa. Tulevaisuudessa etäpalveluiden tarjonta laajenee sekä kaupungissa että kylillä. Tämän vuoksi tarvitsemme toimivat laajakaistayhteydet ja koulutusta niille, jotka sitä tarvitsevat pysyäkseen kehityksen matkassa.

Pidän tärkeänä asukkaiden turvallisuudentunteen ylläpitoa. Ensihoidon ja pelastuslaitoksen yhteistyön tulee olla saumatonta ja sujuvaa. Maakuntauudistuksessa on turvattava sopimuspalokuntien toimintaedellytykset.

On tärkeää, että jokainen ottaa vastuuta omasta ja läheistensä hyvinvoinnista. Lapset, nuoret, työikäiset, vanhenevat; jokaiseen elämänvaiheeseen liittyy tarpeita, joihin päätöksillämme vastaamme. Ennaltaehkäisevien toimintatapojen ja ajallaan tarjottavan terveydenhoidon avulla säästämme sairauksien hoidossa.

Lapset ja nuoret tarvitsevat inhimillistä, kasvua tukevaa hoitoa, kasvatusta ja opetusta. He tarvitsevat aikaa ja turvaa, avoimen sylin ja kuuntelevan aikuisen lähelleen. Perheet tarvitsevat tukea, jonka avulla he voivat elää itselleen hyvää arkea. Toimintarajoitteiset tarvitsevat tuen, jonka avulla he voivat elää täysipainoista elämää, jossa ’ovet ovat avoinna’ rajoitteista riippumatta. Vanhenevat tarvitsevat hoivaa ja turvaa. Työelämä tarvitsee työssään jaksavia työntekijöitä. Työolot, johtaminen ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön lisäävät henkilöstön työssä jaksamista ja hyvinvointia sekä alan houkuttelevuutta. Mielenterveyden ylläpitämistä tukevia keinoja tarvitsemme me kaikki!

Jokaisessa elämänvaiheessamme tarvitsemme päätöksiä, jotka kulkevat rinnallamme auttaen meitä jokaista elämään mahdollisimman hyvää elämää.

terveydenhoitaja, kotihoidon esimies, aluevaaliehdokas (kesk.)