Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Koronapassille tulee käyttöä Pieksämäellä

Koronatartunnat leviävät nyt vauhdilla koko maassa, eikä Pieksämäki ole siitä säästynyt. Viime tiistain jälkeen Pieksämäellä oli perjantaihin mennessä todettu jo 15 uutta tartuntaa. Tartuntoja on varmasti tulossa viikonlopun aikana lisää, sillä karanteeniin on asetettu noin sata ihmistä.

Jatkuvasti pahenevan tautitilanteen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto asetti odotetusti kokoontumisrajoituksen Essoten kuntien alueelle. Kiellettyjä ovat kaikki yli sadan hengen sisätiloissa järjestettävät tilaisuudet. Vaihtoehtona rajoituksille osallistujilta voidaan edellyttää niin sanottua koronapassia, eli koronatodistuksen esittämistä.

Koronapassi tietenkään yksin ei suojaa ketään uusilta tartunnoilta, mutta se mahdollistaa toiminnan jatkumisen ja tapahtumien järjestämisen. Siksi koronapassin käyttäminen on nykytilanteessa erittäin perusteltua.

Tautia on liikkeellä nyt paljon ja se tarttuu helposti myös kaksi rokotetta saaneisiin ihmisiin. Sen vuoksi onkin tärkeää, että asetettuja karanteeneja noudatetaan kaikissa olosuhteissa. Myös koronatestituloksia odotellessa on näytteenoton jälkeen pysyttävä kotona ja vältettävä kontakteja oman perheen ulkopuolisiin henkilöihin testituloksen saapumiseen saakka.

Myös kolmas koronarokote kannattaa käydä hakemassa heti kun se on kullakin omalla kohdalla mahdollista.