Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hallintosääntömuutoksen tarpeellisuus

Maakuntahallitus kokouksissaan käy läpi hyvinvointialueen valmistelua. Hyvinvointialueen talous tulee olemaan noin 650 milj. euroa ja tulee työllistämään yli 7000 henkilöä Etelä-Savossa.

Yksi suurimmista haasteista koko maakuntamme elinvoimalle ja hyvinvoinnille on ammattitaitoisen työvoiman saanti eläköitymisen aiheuttaman poistuman vuoksi. Työvoimasta kilpaillaan jo nyt koko Suomen alueella, koska sama haaste on kaikkialla.

Pieksämäen kaupungissa voimassa olevan hallintosäännön perustella lautakunnat valitsevat kaikki viranhaltijat. Tämä hidastaa rekrytointia ja ei luo houkuttelevaa työnantajakuvaa.

Edelleenkään en ymmärrä mitä lisäarvoa lautakuntakäsittely tuo perustyötä tekevien opettajien, lääkäreiden ja sosiaalityöntekijöiden virkavalinnassa. Kaikilla näillä on laissa määrätyt pätevyys ja koulutusvaatimukset. Avoimeen virkaan pitäisi saada henkilö töihin mahdollisimman pian. Ymmärrän, että luottamushenkilöt edelleen valitsevat esimiesasemassa olevat viranhaltijat, koska yhdessä he toteuttavat valtuustostrategian linjauksia.

Vielä ensi vuoden aikana meillä on mahdollisuus saada tulevia sote ammattilaisia juurtumaan perheineen Pieksämäelle ennen kuin perusturvan tehtävät ja henkilöstö siirtyy hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta.

Nyt tehdään Pieksämäelle se palvelutaso minkä vähintään haluamme säilyttää, edellyttäen että on riittävästi ammattitaitoista henkilöstöä.

Luottamushenkilöiden kuin kaupunginjohdon tärkein tehtävä ensi vuonna on valmistautua 60-vuotiaan kaupunkimme suurimpaan muutokseen, kun taloudesta lähtee noin 70% ja työntekijöistä noin 50%, mutta kumminkin säilytämme velat 100%:sti.

Kaikki ylimääräinen tarpeeton työ rekrytoinnissa nykyisen hallintosäännön mukaisesti heikentää Pieksämäen selviytymistä tässä muutoksessa.

Kaupunginvaltuutettu (kesk.)

Maakuntahallituksen puheenjohtaja

Aluevaaliehdokas