Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Unohdetaan vastakkainasettelu ja otetaan maalaisjärki käyttöön

Mistä meidän mielestäni hyvinvointialueessa on kyse? Kyse on kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja toteutuksesta, jossa päämääränä pitäisi olla koko alueen asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen. Miten me siihen pääsemme?

Mielestämme tavoitteen pitäisi olla, että emme aseta vastakkain julkista ja yksityistä palvelutuotantoa. Molemmille tuottamistavoille löytyy Pieksämäelläkin paikkansa. Tärkeintä on valvoa palveluiden laatua, ja henkilöstön hyvinvointia. Tärkeää on myös tukea monituottajamalleja, eikä asettaa esimerkiksi pelastustoimea ja sopimuspalokuntaa vastakkain.

Vastakkainasettelu maaseudun ja kaupungin välillä on turhauttavaa. Meidän tehtävä on mahdollistaa, että asukkaat voivat itse valita, missä asuu. Ei pakoteta asukkaita valitsemaan asumispaikkaa palveluiden karsimisella. Kaikkia palveluita ei voi tuottaa joko etä- tai lähipalveluna. Emme kannata ylhäältä ohjattuja määräyksiä, jotka eivät ole toimivin tapa toteuttaa palveluita Utsjoesta Hankoon. Kannatamme palveluiden käyttäjien mukaan rakennettuja palveluita.

Ei aseteta virtuaali- ja kasvotusten tapahtuvaa kohtaamista vastakkain. Pyritään ohjamaan ne asukkaat, joilla on mahdollisuus käyttää virtuaalipalveluita, digipalveluiden piiriin. Mahdollistetaan perinteiset palvelut niille asukkaille, jotka eivät pysty käyttämään digipalveluita. Ihminen on hyvinvoinnin kokonaisuus, ei joko sosiaali- tai terveyspalveluiden käyttäjä. Julkinen puhe on pyörinyt harmillisesti vain terveyskeskuksen ympärillä, vaikka sosiaali- ja terveyspalvelut ovat hyvin laaja ja moninainen palvelukenttä.

Luotetaan toinen toisiimme, virkamiehet ja luottamushenkilöt eivät ole vastakkain, vaan molemmat pelaavat samassa joukkueessa, yhteiseen maaliin. Meillä on vain eri roolit ja tehtävät tässä yhteisessä pelissä. Järkevä talouden hoito ja ihmislähtöiset palvelut eivät poissulje toisiaan. Se, että pidetään huolto taloudellisesta kantokyvystä ei tarkoita, että oltaisiin heikentämässä palveluita. Se kuuluisa maalaisjärjen käyttö on sallittua.

muutosjohtaja

paloesimies

Aluevaaliehdokkaat (kok.)

Pieksämäki