Pääkirjoitus Auttaminen antaa itselle hyvän mielen

Alkanut joulunaika herkistää monet auttamaan jostain syystä avun tarpeessa olevia ja vähempiosaisia kanssaihmisiä. Pieksämäellä oman joulumielen lisääminen toisia ihmisiä auttamalla onnistuu erityisen hyvin, sillä paikkakunnalla on menossa useita erilaisia avustuskeräyksiä.

Esimerkiksi Pieksämäen jouluapu auttaa vähävaraisia pieksämäkeläisiä joulunvietossa. Facebookista löytyvään ryhmään voi laittaa jouluapuhakemuksia yksityisviestillä ryhmän ylläpitäjille, jotka julkaisevat avunpyynnöt ryhmän seinällä nimettöminä.

Pieksämäen seurakunnan diakoniatyö, Naarajärven Sale ja K-market Neilikka järjestävät perinteisen Kauppakassi-keräyksen. Siinä ihmiset voivat ostaa ruokakassin tai jättää rahaa toimitettavaksi pieksämäkeläisille vähävaraisille lapsiperheille.

Pieksämäen nuorkauppakamari ja LC Pieksättäret ovat aloittaneet perinteisen Joulupuu-keräyksen. Siinä kerätään joululahoja paikkakunnan vähävaraisille lapsille yhteistyössä kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Huomenna perjantaina toteutetaan Pieksämäen Sotiemme Veteraanien hyväksi perinteinen keräys.

Mainittujen keräysten lisäksi on menossa paljon muitakin keräyksiä, joten auttaminen ei ainakaan ole mahdollisuuksista kiinni. Auttaminen antaa itselleen hyvän joulumielen ja tulee kohteelleen varmasti tarpeeseen.

Lue lisää aiheesta