Pääkirjoitus: Yritykset rakentavat hyvinvointia

Pieksämäki oli viime lauantaina maakunnallisen yritystoiminnan keskiössä kun Etelä-Savon Yrittäjägaala täytti Veturitorin. Tilaisuuteen oli ilmoittautunut yhteensä noin 350 juhlijaa ympäri maakuntaa.

Jokainen yrittäjä oli juhlansa ansainnut ja yritystoimintaa kannattaa juhlistaa vaikka päivittäin, edes ajatuksissa ja asenteessa. Ei ole mitenkään turhaa sanoa, että yritykset ovat jokaisen kunnan tärkein voimavara. Jokainen yritys työllistää vähintään yrittäjän, mutta monet vielä sitäkin enemmän. Työpaikkojen ja verotulojen myötä yritykset lisäävät alueensa elinvoimaa, joka mahdollistaa hyvinvoinnin rakentamisen ja sen ylläpitämisen.

Yrittäjägaalassa Pieksämäen kaupungin yrittäjäpalkinnolla palkittu Pro-Tot Oy:n yrittäjä Joni Karhinen sekä Etelä-Savon Vuoden nuori yrittäjä-palkinnolla palkitut Mahla Forestin Juha ja Aino Tarkiainen ovat oivallisia esimerkkejä siitä, että päämäärätietoinen työ yritystoiminnan kehittämiseksi tuottaa tulosta. Tehty työ on ollut hyödyksi niin yritykselle kuin yrittäjille itselleen sekä samalla myös ympäröivälle yhteiskunnalle.

Koronakriisin koettelemalle yrityskentälle on myös hieno kunnianosoitus, että maakunnallisena Vuoden yrityksenä palkittiin kaikki eteläsavolaiset yrittäjät. Koronakriisi on kohdellut toisia lempeämmin kuin toisia, mutta jokainen yrittäjä on kunnianosoituksen ansainnut.

Kommentoi