Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Pikkujouluihin vain kahdesti rokotettuna

Pikkujoulukausi on jo käynnistynyt vauhdikkaasti ja tahti vain kiihtyy marraskuun edetessä. Kohta kaksi vuotta kestäneen koronapandemian aikana ihmisille on jo muodostunut patoutunutta tarvetta tavata toisiaan kasvokkain, eikä pelkästään Teamsin välityksellä. Koronapandemia on kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi. Esimerkiksi viime perjantaina Suomessa oli todettu 788 uutta koronatartuntaa. Myös Essoten alueella viikkokohtainen tartuntamäärä on suurin viimeiseen kuuteen viikkoon.

Vastaavilla tartuntamäärillä viime keväänä koko Suomi olisi suljettu vauhdilla, mutta nyt kynnys rajoitustoimien käyttöön on enemmän kuin korkealla. Suomessa rokotekattavuus alkaa olemaan 80 prosentin luokkaa, mutta se ei ole vielä tarpeeksi. Käytännössä rokotekattavuuden pitäisi olla lähelle 90 prosenttia, että tilanne helpottuisi.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että pikkujouluihin voi lähteä juhlimaan porukassa vain, jos on kunnolla rokotettu. Yleensä kaksi rokotusta sisältävä sarja antaa tehokkaan suojan vakavaa tautia vastaan.

Rokotteen ottaminen todella kannattaa. Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, että Eurooppa on juuri nyt koronapandemian keskiössä. Helmikuuhun mennessä ennustetaan jopa yli puoli miljoonaa uutta koronakuolemaa Euroopan alueella. Siitä myös Suomi saa osansa.