Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Huomioita Pertinkujan puistosuunnitelmasta

Kävin katsomassa Pertinkujan alueelle laadittuja puistosuunnitelmia, joita esiteltiin 21.10 Veturitorilla. Kivoilta näyttivät, selvästi ammattilaisten tekemiä.

Alueen suunnittelussa oli käytetty jonkin näköistä alustavaa kaavahahmotelmaa, joka on menossa jälleen kerran valtuuston päätettäväksi. Itse jäin kaipaamaan noiden kahden suunnitelman lisäksi kolmatta, joka mahdollistaisi laajan tapahtumapuiston rakentamisen alueelle. Ilmeisesti toimeksianto ei käsittänyt tällaista.

Nuo esillä olleet suunnitelmat olivat todella viihtyisän näköisiä puistoja, missä olisi varmasti mukava viettää aikaa. Niin kuin suunnitelmien tekijä Tanja Nieminen lehtijutussa kertoo, suunnitelmissa olevat kerrostalot eivät ole todellisuutta vaan vain hahmotelmia.

On myös muistettava, että kun Pertinkujan kaava joskus saa lainvoiman, voi olla, että nämä puistosuunnitelmat jäävät pelkiksi luonnoksiksi.

Itse näkisin Pertinkujan alueen tapahtumapaikkana, joka ei estä millään tavoin myös viihtyisän puistoalueen rakentamista yhteistyössä suunnittelijoiden ja tapahtumajärjestäjien kanssa. Kuten tuossa alussa kirjoitin, hienot suunnitelmat ja varmasti olisi kiva käyskennellä siellä. Pelkkä puisto rantapaviljonkeineen ei vain tuo tuloja, eikä varmastikaan yhtään uutta asukasta kuntaan.

Tapahtumapuisto sen sijaan tuo niitä työpaikkoja, sekä tuloja yrityksille, kunnalle ja myös talkooväelle eli lähinnä erilaisille yhdistyksille. Tästä on vakuuttavaa näyttöä jo nyt. Tapahtumien myötä kaupunki myös saa positiivista mainosta, joten ehdottaisin kaupungin puutarhuria Henna Järvistä tekemään Tanja Niemisen kanssa vielä yhden suunnitelman, johon otettaisiin mukaan myös paikalliset tapahtumajärjestäjät ja mm. Savon Solmun uusi yrittäjä ja joka olisi myös osana alueen kaavaehdotusta.

Uskon, että siitäkin suunnitelmasta tulisi viihtyisä ja sen lisäksi tuottoisa, josta hyötyisivät kaikki kuntalaiset.

Kuntalainen