Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Korona tulee varmasti ilman rokotetta

Pieksämäkeläiset ovat kiitettävän aktiivisesti käyneet hakemassa koronarokotteen. Esimerkiksi torstaina Veturitorilla järjestetty walk in-rokotustapahtuma oli todella suosittu ja päivän aikana rokotteen kävi hakemassa satoja ihmisiä. Esimerkiksi ensimmäistä rokotetta annettiin päivän aikana yhteensä 163 kappaletta.

Ihmiset tuntuvat olevan hyvin valveutuneita, vaikka koronaväsymys painaa varmasti jokaista ja palaaminen normaalimpaan elämään on kovassa vauhdissa. Pieksämäellä tartuntoja tulee edelleen viikoittain, mutta niitä ei ole yhtä paljon kuin esimerkiksi lähikunnissa. Yhtensä syynä on varmasti hyvä rokotekattavuus, joka on Etelä-Savossa 80 prosenttia. Se tarkoittaa, että eteläsavolaiset ovat olleet maan aktiivisimpien joukossa ottamaan koronarokotteen, jolla he ovat suojanneet sekä itseään että myös läheisiään.

Korona olemaan keskuudessamme vielä pitkään, jossain muodossa kenties pysyvästi. THL:n johtaja Mika Salminen totesi torstaina, että jokainen suomalainen tulee altistumaa koronalle enemmin tai myöhemmin. Se tarkoittaa, että jos on hankkinut rokotteella koronasuojan, on erittäin hyvin suojassa vakavalta tautimuodolta. Sen sijaan ilman rokotetta varsinkin aikuinen sairastuu koronaan jossain vaiheessa väistämättä.

Jos rokote on jäänyt vielä ottamatta, niin se kannattaa hakea itsensä ja läheisten vuoksi.