Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Palaute ”Pilateskin osasi käsienpesun” tekstariin

Kiitokset kommentista tekstari-palstalle nimimerkille ”Pilatuskin osasi käsien pesun.” Risto mainittiin vain etunimeltä mutta päättelin, että minua tarkoitettiin.

Ensimmäisestä Itärata- valtuustosta en ollut pois taktisista syistä, se ei kuulu tyyliini. Minulta löytyy selkeä mielipide asioihin, ja mielipiteet löytää usein lehdestä ja valtuuston puheenvuoroista. Olen palvelukodissa kehitysvammaisten ohjaaja ja tehdään iltavuoroa enimmäkseen, niin poissaolon syy oli, että työtoverini ollessa sairas, tein iltavuoron hänen puolestaan. Varsin aktiivisesti olen ollut valtuuston kokouksissa, tämän lisäksi muistan yhden kerran kun olin poissa, itse olin kipeänä.

Itäratakanta on itsellä ollut selkeästi kriittinen koko ajan. ”Pöydälle jättäminen” on itselleni tuttu käsite, sen verran on vuosia takana päättäjänä. Ja omasta mielestä meillä vähän turhan usein käytetty päätöksenteossa aiemmin. Ensimmäisessä Itärata-valtuustossa olisi pitänyt äänestää vain ei tai kyllä. Nyt Itärata-esitys tuli samassa muodossa toiseenkin valtuustoon, mikään ei muuttunut. Jos ensimmäisessä valtuustossa olisi äänestetty kyllä vai ei, niin Itärata- hanke olisi todennäköisesti hylätty. Joillakin valtuutetuilla oli ehkä epärealistinen ajatus, että Pieksämäki pystyisi yksin muuttamaan Itärata-sopimusta. Nyt saatiin aikaan vain räväkkää kirjoittelua somepalstoille, ja muutama hyvä lehtikirjoitus, kuten Ilkka Sepältä. Ja lobattua päättäjiä, että muutamat valtuutetut vaihtoi mielipidettään, niin että yhden äänen enemmistöllä Itärata-hanke hyväksyttiin valtuustossa.

Ymmärrän ”pöydälle jättämisenkin”, ehkä jonkinlaista aikalisää haettiin. Ja kun homma menee sekavaksi valtuustossa, on useampi esityksiä, niin se on päättäjälle tuskainen tilanne miten äänestetään. Mutta toisessa valtuustossa oli selkeä äänestys, ja sen mukaan jatketaan. Itse olen tyytyväinen että asia saatiin päätökseen, ei tätä pidempään olisi jaksanut enää vääntää. Itärataa suunnitellaan 10 vuotta ja sitten rakennetaan, en itse ole päättäjänä enää, en ehkä elossakaan kun junat kulkee Itärata raiteilla. Itärata ei ole vastaus Pieksämäen tämän hetken haasteisiin. Voimavarat on suunnattava uuteen kuntastrategiaan, jonka mukaan voidaan viedä Pieksämäkeä eteenpäin paremmassa myötätuulessa.

Sitten koronalisä kaupungin työntekijöille, 50 euroa kaikille. Puoluetoverini kaupunginhallituksessa äänesti kyllä tälle. Puoluetoverini perusturvalautakunnassa vaikutti taas voimakkaasti, että 300 euron lisä olisi maksettu vain perusturvan henkilöstölle. Itse olin lähempänä tätä kantaa. Ymmärrän kyllä, että koronalisä maksettiin kaikille. Näin on tehty useassa kunnassa. Euroja on vain useasti maksettu enemmän. 50 euroa on niin mitätön lisä, että jää ihan olemattomaksi. Vasemmistoliitossa ei ole puoluekuria vaan jokaisella saa aidosti olla oma mielipide ja äänestää miten haluaa. Joskus voi olla erilaisia mielipiteitä ja se on minusta reilua kuntapolitiikkaa. Ryhmänä kyllä haemme usein yhteistä kantaa ja arviolta näin on lähes aina, 99 prosenttisesti ollutkin.

Nimimerkki ”Pilatuskin osasi käsien pesun” on saanut ”tietonsa” todennäköisesti hevosmiesten tietotoimistosta. Sillä mitään faktaa tekstarissa ei ollut. Tämä on tuttua somepalstoilta, jossa väitetään mitä sattuu, faktat on hukassa. Lehtiinkin asti nämä jutut valitettavasti nykyään leviää. Mutta aamuvuoron jälkeen voin iltaa käyttää tähänkin touhuun korjaten virheitä. Mutta jos ihan asiapohjalta seuraavan kerran.

valtuutettu (vas.)