Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Koronatilanne täytyy edelleen ottaa vakavasti

Vaikka moni suhtautuu koronaan jo vähemmän huolestuneesti, niin koronatilanne on edelleen kaikkea muuta kuin ohi. Tartuntamäärät ovat olleet viimeisen kahden viikon ajan koko ajan kasvussa. Sosiaali- ja terveysministeriön sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronatartuntojen määrä on kääntynyt huolestuttavaan kasvuun ja tartunnat painottuvat rokottamattomaan väestöön.

Koronatilanteen hallinnassa korostuu nyt yksilön vastuu kenties enemmän kuin koskaan koko pandemian aikana. Rajoitukset eivät ole enää voimassa, mutta jokaisen on syytä ottaa tilanne vakavasti oman elämänsä eri tilanteissa. Siksi rokotusten ottaminen on paitsi järkevää niin myös vastuullista, koska taistelu koronaa vastaan pystytään voittamaan ainoastaan rokotuksilla. Suomessa on vielä kokonaan rokottamattomia yli 700 000 henkeä. Yhdenkin rokoteannoksen ottaminen parantaa rokotekattavuutta ja parantaa tautitilannetta. Koronan leviämistä kannattaa estää myös huolehtimalla käsihygieniasta ja käyttämällä kasvomaskia aina silloin kun turvaväleistä ei pystytä pitämään kiinni.

Todellisuutta on varmasti myös se, että korona tulee olemaan seuranamme vielä pitkään, mahdollisesti jopa pysyvästi. Siksi viruksen kanssa täytyy vain oppia elämään ja siihen tulee suhtautua riittävällä vakavuudella. Huolettomaksi ei tule missään tapauksessa heittäytyä.