Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ensilumen latu

Täytyy todella ihmetellä miten edesvastuutonta Pieksämäen virkamiesten ja päättäjien toiminta on. Hallitus ei saanut lopetettua tuota täysin typerää ensilumen ladun tekoa. Mielenkiintoista on, että tietääkseni kukaan päättäjistä ei ole nähnyt minkäänlaisia suunnitelmia koskien maanrakennustöitä, ympäristöä, sähköä, viemäröintiä, vedenottoa, hankeen kustannusarviota ja selvitystä mahdollisista tuloista.

Eikö noin suuri ja kallis hanke pitäisi ensin suunnitella ja tehdä kustannusarvio ja sen jälkeen vasta tuoda luottamusmiehille päätettäväksi? Meillä ei näytä olevan sitä menettelyä tapana toteuttaa.

Risto Ockenström (kesk.) ei aloitetta tehdessään todellakaan tarkoittanut, että latuhankkeesta tulisi näin kallis versio. Hänellä oli tarkoitus toimia vain säilötyn lumen varassa. Mutta miten kävikään, siellä pari miestä kaupunginjohtajan tuella pisti tuulemaan. Kohta päästään hiihtämään ja kukaan ei tiedä eikä ketään näytä kiinnostavan onko asianmukaiset luvat kunnossa ja mitä se maksaa.

Tässä on mahdollista käydä kuten muutama vuosi sitten siinä muraaliasiassa. Se tuotiin hallitukseen ja siellä hyväksyttiin ennen kesälomaa. Maalauksen piti toteutua tulevana kesänä. Sitten tuli erittäin sateinen syksy ja hallituksen ensimmäinen kokous. Totesin siellä, että ei näy muraalia, milloinkahan se maalataan? Sain vastaukseksi, että maalaus alkaa näinä päivinä. Siinä vaiheessa totesin, että maalaisjärkikin sanoo, että on liian myöhäistä maalausta enää aloitella syyssateiden kourissa. Maalausta ei aloitettu. Kaupungilla liikkuvien huhujen mukaan rahat 70 000-80 000 euroa oli kuitenkin jo maksettu. Museovirastokin puuttui peliin ja torppasi koko hankkeen.

Siitä olisi pitänyt oppia, että ensin suunnitellaan sitten hankitaan tarvittavat luvat ja kustannusarviot sen jälkeen vasta tuodaan asia päätettäväksi.

Usein kun olen näitä asioita arvostellut kuulen vastauksena, että virkamiehet toimivat virkavastuulla. Minun on pakko kysyä millä ihmeen vastuulla? Tuossa muraalitöppäilyssäkin olisi vastuu ollut mielestäni sitä, että menetetyt rahat olisi ko. henkilön tai henkilöiden pitänyt korvata kaupungille. Ja miten tapaus Lundén? Näitähän riittää tunarointeja ihan loputtomasti ja mistään ei valitettavasti opita.

Ihmettelen, miksi hanketta ei keskeytetä, eikä tuoda valtuuston päätettäväksi.

Havaintoni mukaan ko. latuasia ei ole käynyt teknisessä lautakunnassa lainkaan, vaikka sieltä halutaan rahoitusta hankkeeseen. Ihmettelen mihin tarvitsemme yleensä teknistä lautakuntaa ja sen osaavaa henkilöstöä, jos meillä on niin erinomaiset liikuntapäälliköt ja kaupunginjohtaja, että tuollaiset hankkeet sujuvat ihan siitä vaan.

Ihmettelen, miksi hanketta ei keskeytetä, eikä tuoda valtuuston päätettäväksi, vaan tehdään taas se tyypillinen silmänkääntötemppu, että asia solutetaan talousarvion yhteyteen ja latu on silloin jo valmis, joten joudumme pakolla maksamaan syntyneet kustannukset.

Ovelaa on toiminta!

valtuutettu (kesk.)