Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Löytyykö valtuuston enemmistöltä avarakatseisuutta?

Valtuustolta odotetaan ensi kokouksessa laajakatseisuutta. Mielenkiintoista nähdä löytyykö valtuuston enemmistöltä avarakatseisuutta päättäessään itärataan liittyvässä asiassa. Kysymyksessä on ennen kaikkea tärkeä satsaus paikkakunnan tulevaisuuteen.

Onko rautatien merkitys Pieksämälle päässyt unohtumaan? Eikö 1990-luvun VR:n toimintojen pois siirtäminen ja 1 000-2 000 työpaikan menettäminen ole opettanut mitään? Tätäkö halutaan? Ehkä em. tapahtumat ovat niin kaukana menneisyydessä, etteivät nykyisen sukupolven päättäjät ole niitä kokeneet.

Nyt katsotaan tulevaisuuteen. Pieksämäki on edelleen rautatieliikenteen keskeinen paikka. Valtuuston päätöksellä tulee olemaan merkitystä myös paikkakunnan yritystoimintaan. Täällä tehtävillä päätöksillä on vaikutusta siihen, miten Pieksämäkeä tullaan rautatiekaupunkina kehittämään. Lopulliset ratkaisut tehdään kuitenkin muualla.

Toivottavasti päättäjien päätöstä ei ohjaa somemaailma, jossa paikkakunnan kehitykseen ei suhtauduta kovinkaan avarakatseisesti ja pitkäjännitteisesti. 1,7 miljoonan ei ole paljon vaikkapa paikkakunnan imagon säilyttämisestä.