Mielipide: Terveydenhuolto ja ensilumen latu

Jorma Karjalainen

Olen hiukan hämilläni logiikasta, joka liittyy päätöksentekoon Pieksämäellä. Vuoden alkupuolella oli perusturvalautakunnassa esitys, jonka mukaan terveydenhuollon henkilökunnalle annettaisiin 300 euron palkkio, joko rahana tai Smartum- setelinä koronan hoitamisesta aiheutuneista ylimääräisistä ponnisteluista ja venymisestä yhteisen hyvän eteen. Kuinkas kävi. Asia siirrettiin syrjään lisäselvityksiä varten (vaalitkin olivat tulossa). Lopputulema asiaan on 50 euron palkkio jokaiselle kaupungin työntekijälle. Kustannus alkuperäisessä ehdotuksessa olisi ollut n. 160 000 euroa. Mitä tällä olisi saatu? Ehkä hyvää oloa ja uskoa siihen, että kaupungin terveydenhuollon henkilöstöstä välitetään ja arvostetaan heidän työtään. Olisi ollut varmaan myös ulospäin hyvää markkinointia.

Sitten tämä ensilumen latu. Kukaan ei ilmeisesti tiedä kuinka paljon latu tulee maksamaan tuskin siitä mitään kustannusarviota on olemassa. Myöskään käyttökustannuksista ei varmaankaan ole faktatietoa. Alun perin kustannusarvio oli n. 90 000 euroa. Nyt kaupunginhallituksen listalla on esitysehdotus, jossa esitetään ylimääräisen 50 000 euron määrärahaa ensilumen ladulle hyväksyttäväksi valtuuston seuraavaan kokoukseen. Ilmeisesti ajatuksena on, että maksoi mitä maksoi latu pitää saada paikkakunnalle. Tuskin ladun kävijämäärät kovin suuria ovat.

Välillä tulee tunne, ettei kaupungissa oikein osata/haluta laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Välillä menee puurot ja vellit sekaisin, kuuluu sanonta. Molemmat ihan hyviä silloin tällöin. Tuo yllä oleva valinta jää kurkkuun kiinni, mikäli toteutuu.

Kuntalainen

Kommentoi