Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Niin hiljaista, että korviin koskee

Elinkeinoministeri Mika Lintilä lohkaisi Pieksämäelle uuden sloganin: On niin hiljaista, että korviin koskee.

Tässä on taidokasta liioittelua, joka palvelee, muttei lyö poskelle. On ja luo nostalgiaa ja kaipailua. Herättää uteliaisuutta ja mielenkiintoa. Herättää!

Totta sopivasti, koska Pieksämäellä asuu ihailtavan juurevaa väkeä, joka tuntee arvonsa ja juurensa. On nöyrää ei nöyristele.

Pieksämäellä eletään vanhaksi. Se kertoo sisukkuudesta, ahkeruudesta, uskollisuudesta, joka saavutetaan hiljaisuudessa ja harkinnassa. Ihmettelen, miksi poliitikkojen erilaiset mielipiteet halutaan nähdä riitelynä. Tämähän osoittaa elämän merkkiä ja ihmisten aitoutta. Ja sitä, että hyvät asiat tarvitsevat aina synnytystuskansa ja oman aikansa.

Pieksämäki on hyvä kaupunki. Joka puolella vettä, luonnon kauneutta, yrittämistä ja asutusta. Paitsi tietysti keskusta. Hyvä, että porukalla mietitään sen vaikutelmaa ja viihtyisyyttä.

Voisiko säilyttämisen arvoiset kiinteistöt muuttaa asunnoiksi hyvällä suunnittelulla seiniä siirtelemällä nykyaikaiseen vaatimustasoon? Kuten esim. pankit itse tai myymällä kiinteistönsä pilkkahintaan puoli-ilmaiseksi, jotta rakennuttajat kiinnostuisivat. Muut joutaisi purkaa pois ja tilalle puistikkoja, parkkipaikkoja tai bulevardi olisi kiva! Ei tarvitsisi rakentaa uusia kerrostaloja Pertinkujalle, vaan ranta säilyisi tapahtumille.