Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Asukkaiden mielipiteillä on painoarvoa

Yleisesti monesta suusta kuultu lausahdus on, että asioista päätetään kysymättä ihmisten mielipidettä ensin. Mutta Pieksämäellä kyllä kysytään, ainakin tässä ja nyt. Kaupungissa on parhaillaan menossa tai vireillä monenlaisia selvityksiä, joissa kysytään myös asukkaiden eli tavallisten pieksämäkeläisten mielipidettä eri asioihin. Nyt on juuri sopiva aika avata suunsa ja kertoa oma näkemyksensä.

Esimerkiksi Pieksämäen keskustan elinvoimaselvityksen laatiminen on juuri alkanut. Sen tarkoituksena on määritellä suuntaviivoja kaupungin keskustan kehittämiselle ja elävyyden parantamiselle. Siihen liittyy asukaskysely, jossa jokaisella pieksämäkeläisellä on mahdollisuus, sekä myös velvollisuus, kertoa oma mielipiteensä kaupungin keskustan kaupallisista palveluista, niiden nykytilasta sekä kehittämistarpeesta. Kyselyllä halutaan selvittää, missä pieksämäkeläiset tekevät ostoksensa ja miksi he asioivat tai jättävät asioimatta Pieksämäen keskustassa.

Pieksämäen keskustan alueen palvelutarjonta on moneen muuhun paikkakuntaan verrattuna laajaa ja monipuolista. Palvelujen takia kenenkään ei tarvitse lähteä pois Pieksämäeltä, mutta yhä useamman kannattaisi tulla palvelujen perässä Pieksämäelle. Palvelujen pysyminen paikkakunnalla ja niiden monipuolistuminen entisestään kuitenkin edellyttää palvelujen käyttämistä.