Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hyvän puhumisesta kotikaupungistamme

Kaupunginjohtaja Ulla Nykänen, lähetit terveisiä, että puhutaan hyvää kotikaupungistamme, positiivisuus tuottaa positiivisuutta.

Kun syksyllä 1983 perheeni kanssa paluumuutimme Helsingistä Virtasalmelle luomumaatilamme hoitoa jatkamaan teki toimittaja Mauno Kauppinen Pieksämäen Lehteen jutun, jossa vilpittömin mielin kehuin Virtasalmen kunnan tasa-arvoisia palveluja kaikille asukkaille ja uuden työpaikkani mukavaa työilmapiiriä kunnantoimistolla. Emmepä silloin arvanneet, miten hankalaksi vanhuus muodostuu päättäjien toimesta.

Ulla Nykänen, jäähyväispuheessasi Virtasalmella vakuuttelit, että vaikka kunnantoimisto siirtyy Kanttilaan, muut palvelut säilyvät ennallaan, mutta terveysjohtajaksi päästyäsi olit aloittamassa Virtasalmen alasajoa lopettamalla terveyskeskuslääkärin vastaanoton.

Seuraajasi Tuula Haatainen vakuutti myös, että Virtasalmen vasta remontoidun hammashoitolan toiminta jatkuu ennallaan, mutta pian saimme Pieksämäen Lehdestä lukea, että hoitolamme suljetaan ja siirretään kantakaupunkiin. Kuinka paljon veronmaksajien rahoja tuhlattiin kun pääterveysasemalle rakennettiin uudet toimitilat? Hyvällä tahdolla Virtasalmen hoitolatoiminta olisi voinut jatkua aina oman hammaslääkärimme Pirjo Kantasen eläkkeelle lähtöön asti.

Viimeiseksi terveydenhoitajamme vastaanotto siirrettiin terveysasemalta palvelukoti Kivitaskuun. Paljon asiakasmaksutuloja jää jatkuvasti saamatta, kun kaksi potilashuonetta otettiin hoitajavastaanoton käyttöön?

Valtuutettu Ari Hänninen, taannoisessa valtuuston marraskuisessa kokouksessa valistit meitä virtasalmelaisia, että palvelu paranee kun hoitajan vastaanotolle pääsee vain ajanvarauksella. No, paraniko mielestäsi palvelu, kun hoitola on ollut koko menneen kesän kiinni?

Ulla ja Ari, oliko mielestänne asukkaiden tasa-arvoista kohtelua, että syrjäkyläläiset koronarokotukseen päästäkseen joutuivat Kela-taksikyydeistä maksamaan 4x25 euroa, eli yhteensä 100 euroa kun kantakaupunkilaiset pääsivät pääterveysasemalle omin avuin tai Pali-kyydillä? Hyvällä tahdolla rokotukset olisi voinut antaa Virtasalmella torstaisin, jolloin asiointikyydit tulevat kyliltä kirkonkylälle.

Näkyy pitävän paikkansa vanha viisaus, että menestys pilaa ihmisen moraalin. Hyvän tahdon, lähimmäisen rakkauden ja ihmisten tasa-arvoisen kohtelun sijaan astuvat ahneus ja oman maineen ja kunnian tavoittelu.

Ulla, oletko unohtanut entisen kotikuntasi muutettuasi asumaan kantakaupunkiin, tietääkseni et ole käynyt täällä meitä virtasalmelaisia kuuntelemassa kuten kantakaupunkilaisia Veturitorilla? Mitä positiivista edelle kerrotuista asioista mielestäsi voisi muulle maailmalle kertoa?

Kysellen monen virtasalmelaisen puolesta,

Virtasalmen kunnan viimeinen kirjanpitäjä