Pääkirjoitus: Kuntalasilta piste poliitikkojen riitelylle

Pieksämäen kuntakyselystä on tullut paljon hyviä terveisiä Pieksämän kaupungin päättäjille ja kehittäjille. Noin puolet yli 200 terveisestä olivat sävyltään myönteisiä kannustusviestejä sekä erilaisia ehdotuksia ja ideoita.

Yksi terveinen oli kuitenkin ylitse muiden: luottamushenkilöiden riitelyn tulisi loppua. Vastaajien mielestä Pieksämäelle tarvitaan parempaa yhteishenkeä ja työrauhaa johtaville viranhaltijoille.

Vastaajien kanssa on helppoa olla samaa mieltä. Kuntapäättäjät saavat ja heidän pitääkin olla asioista eri mieltä. Kipakka sanankäyttö kuuluu poliittiseen debattiin ja kunnalliseen päätöksentekoon. Valitettavan helposti käy kuitenkin niin, että asiallinen sanailu muuttuu joutavanpäiväiseksi nujakoinniksi, joka taas kaikkein vähiten edistää yhteisten asioiden hoitamista. Päätöksenteko vaikeutuu ja asiat menevät henkilökohtaisiksi, vaikka niiden ei pitäisi mennä. Sellaisessa tilanteessa ei voita kukaan, kaikkein vähiten kuntalainen.

Mutta enemmän kuntakyselyssä oli hyvää ja kannustavaa. Vastaajien mielestä Pieksämäki on kehittynyt kivasti ja yhteistyö paranee. Vastaajilla on uskoa tulevaan. Esimerkiksi puistojen, rantojen ja ulkoliikuntapaikkojen hoitaminen sai kiinnosta.

Tuloksia esitellään kaikille kuntalaisille yleisötilaisuudessa ensi keskiviikkona Veturitorilla. Sinne kannattaa mennä olemaan kuulolla.

Kommentoi