Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tervehdys terveyskeskuksen päivystyksestä

Viime keväänä kun tuli ohjeita tehdä etätöitä, välttää flunssaisia ihmisiä, me iloisina ja reippaina (ja lopulta kunnolla suojattuina, alkuun oli vähän tiukkaa noiden varusteiden kanssa kuten varmaan olette kuulleetkin) menimme töihin. Tietysti oma turvallisuus ja terveys mietityttää, mutta jonkunhan sinne pitää mennä.

Vaikkakin tiloissa, mitkä eivät sovellu asialliseen infektiopotilaiden eristämiseen, teimme parhaamme ja hoisimme JOKAISTA infektiota kuten kyseessä olisi korona (näin muuten tehdään edelleenkin.)

Jos ette tunne millaisia tilavaatimuksia nämä ovat, kuuluvat pukeutumistilat / välitila, huoneiden paineistaminen yms. Näitä ei siis ole ollenkaan kiirevastaanotolla, ja silti ihmisiä vain hoidellaan, koska jonkunhan heidät pitää hoitaa.

Ei ollut pikatestejä, tavan testien viive toista vuorokautta, joten hoitaminen tehdään täydessä suojavarustuksessa, huoneissa joissa viime ja tänä kesänä sen noin 27-30 astetta lämmintä, joten voimme kokemuksesta kertoa, että ne ovat melkoisen lämpimät ja epämukavat käyttää.

Onneksi syksyllä ja talvella ei tule hiki näytteenotossa vaan mukavasti sormia paleltaa, sillä tilat ovat paremmat, muttei vieläkään erityisen hyvät näytteenottoon, sillä osa näytteistä otetaan ulkona, säällä kuin säällä. Mutta työnantajalla on antaa remppamiehen vaatteet sinne suojavaatteiden alle (hanskojahan ei muuten saa käteen ), muutenhan se voisi olla todella epämukavaa hommaa.

Koko koronan hoitamisen keskellä olleet hygieniahoitajat ovat työskennelleet lähinnä kiirevastaanotolla, ja tämän hygieniahoitajan työn hoitaneet siinä oman työn ohessa (he melkoisen kovasti venyneet ja paukkuneet, ei paljoa työvuorolistoja noudatettu vaan on tehty, koska jonkun on tehtävä). Ja ovat muuten tehneet melkoisen hyvää työtä, eipä ole tarvinnut lukea jäljityksen pitkistä viiveistä.

Muut sitten yrittäneet paikata heidän jättämät aukot perustyössä ja auttaa parhaansa mukaan (ja ilmeisen hyvin onnistuneet, sillä KAIKKI tarvitsevat ovat hoitoa saaneet.) Ja onhan meillä eläkeläisiä palanneet työelämään, on osaajat hieman vähissä.

Koska meidän perustyön lisäksi olemme venyneet, niin alkuvuonna 2021 perusturvalautakunta esitti perusturvan vastuualueen työntekijöille 300 euron kertakorvausta eli palkkiota. 8.3 kaupunginhallitus palautti esityksen uudelleen valmisteluun ja 30.8 kaupunginhallitus päätti palkita KOKO kaupungin henkilöstön 50 euron suuruisella Smartum kulttuuri- ja liikunta edulla. Minun 50 euroa voi antaa jonkun enemmän sen ansainneelle.

Hetken sitä virheellisesti kuvitteli, että hyvä työ huomataan, ja vielä palkitaan. Summalla ei niinkään väliä, vaan eleellä. No, onhan tämäkin ele ja arvostuksen osoitus.

Ei kannata ihmetellä, jos ei jonoksi asti ole hakijoita avoimiin työpaikkoihin.

Ja tiedän että monet työtoverit ajattelevat samoin.

Ystävällisin terveisin,