Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Porkkanaa #%@&*!!!!

Kun luin kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjasta koronapalkkiosta niin ajattelin ensin, että jospa olisi kerrankin saatu hyvä päätös.

Sitten pääsi kaikki kirosanat, jotka osaan ja keksin pari vielä päälle. Koko idea oli vesitetty ja päätetty tarjota ihqusti kaikille ikioma pikku porkkana. Hoitajille tarjottiin se porkkana kepin päässä, sillä kepillä samalla os frontalea kopauttaen.

Kun tein aloitteen vuoden alussa perusturvalautakunnassa, että koronatorjunnan etulinjaa olisi syytä palkita, sai se kannatusta kaikilta paitsi puheenjohtajalta (kok), joka jätti eriävän mielipiteen.

Ajatuksenani oli, että valtionosuuksien miljoonakorontaukien saajana Pieksämäellä olisi varaa muutama kymppitonni laittaa kovimmin raataneen ja tautia torjuneen - näin myös hoitokuluja hillinneen - hoitohenkilökunnan palkitsemiseen ilman, että alimitoitetusta perusturvan budjetista höylätään lisää. Jukka Savolaisen ja Mirella Pakarisen keväällä muotoilema noin 80 työntekijän ja kustannuksiltaan reilun 30 000 euron esitys oli minusta lähes täydellinen osuen juuri oikeille ihmisille.

No mitä teki kaupunginhallitus? Päätti, että ei kai nyt pelkästään hoitajille. Mitä ne muka ovat niin erityistä tehneet?

Asia palasi valmisteluun.

No, onhan se niin, että vähintään yhtä kovaan paikkaan ovat joutuneet mm. toimistotyöntekijät ja johtoporras, jotka eivät ole saaneet päivittäin pendelöidä työpisteelle vaan ovat joutuneet pieruverkkareissa kotisohvalta käsin etätyöskentelemään. Tai miten sitten esimerkiksi ulkotyöläiset?

Tottahan vaikkapa kaivinkoneen perämies joutuu kärsimään montun pohjalla ja pyöräkonekuski yksin hytissään, kun ei ikinä tiedä mistä se virus hyökkää. (Olen muuten molempia hommia tehnyt aikoinani ja pelkäsin enemmän vyöryviä kiviä kuin kulkutauteja. Tuolloin jyllänneestä lintuinfluenssasta oli itseasiassa aika vähän haittaa lapiotyössä.)

Opetushenkilöstöllä toki on ollut raskasta, en halua yhtään vähätellä yhtä maailman tärkeimmistä ammattiryhmistä.

Kuitenkin, toisin kuin hoitajilla, heillä on 2,5 kuukauden kesäloma ja kuukausi muita päälle. Hoitajat sen sijaan saavat yleensä lomakausilla lomaa kerrallaan viikon tai pari.

Sitten tehdään muiden lomalla olevien hoitajien työt oman ja koronatyön lisäksi, kun sijaisia ei riitä vaikka eläkkeeltäkin nostetaan väkeä.

Nyt sitten kaupunginhallitus otti mallia 80-luvun Kremlistä, sosialisoi koko idean ja jakoi 50 rupl-, tai siis rahan kaltaista digivaluuttaa kansalle. Eipä politbyroon huipun norsunluutornissakaan iske kateus, kun rahaa jaetaan proletaarille.

Varmaan ihan vahingossa päätöksestä jäi kustannusarviokin pois.

Montako sataa tuhatta euroa itsensä äärimmilleen vetänyt hoitohenkilöstö säästi kaupungille testatessaan, jäljittäessään sekä estäessään viruksen leviämistä? Ei nimittäin ole ihan ilmaista potilaan hengityskoneessa hoitaminen saati siihen kuskaaminen.

Kaikki kaupungin työntekijät ovat palkkansa ansainneet, mutta nyt hylättiin oikeudenmukaisuus säälimättömästi.

lähärinä hoitoalalla itsekin