Pääkirjoitus: Yrittäjä on päivänsä ansainnut

Huomenna sunnuntaina vietetään Yrittäjän päivää. Sitä on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Päivän tarkoituksena on kasvattaa yrittäjien arvostusta ja tietoisuutta yrittäjyydestä. Päivän järjestäjä on Yrittäjän Päivä-säätiö, jonka taustalla on Suomen elinkeinoelämän edustajia sekä yrittäjätahoja. Säätiön anomuksesta 5.9. on merkitty almanakkaan merkkipäiväksi. Lipunkin voi silloin halutessaan nostaa salkoon yrittäjien ja yrittämisen kunniaksi, vaikka kyseessä ei ole liputuspäivä.

Ei ole turhaan sanottu, että yrittäjät ja yritykset ovat jokaisen kunnan tärkein voimavara. Ilman menestyviä yrityksiä ei olisi työpaikkoja, eikä myöskään menestyviä kuntia.

Korona-aika kohdellut yrittäjiä hyvin eri tavalla. Osa yrittäjistä on pystynyt koronakriisin aikana tekemään huomattavaa kasvua ja osa on vastaavasti joutunut kamppailemaan selviytymisestään. Osalle koronakriisi ei ole juuri toimintaan vaikuttanut ja valitettavasti on heitäkin, jotka ovat joutuneet koronan myötä lopettamaan liiketoiminnan kokonaan.

Yleisesti suunta on nyt ylöspäin. Tuoreimman pk-yritysbarometrin mukaan suuri osa yrittäjistä kokee, että suhdanneodotukset ovat samalla tasolla kuin ennen pandemiaa.

Käytännössä yrittäjän päivää pitäisi viettää päivittäin. Parhaiten se onnistuu käyttämällä paikallisten yrittäjien palveluita.

Kommentoi