Mielipide: Kaupunginhallitukselle työlistaa

Kuvituskuva. Santra Hallenberg

Risto Ockenström

Onnea uudelle kaupunginhallitukselle ja työintoa, koska tehtävää on runsaasti. Uuden strategian ja vuoden 2022 talousarvion valmisteluun on lähdettävä kiireesti. Lisäksi käsittelyä vailla on tukku aloitteita.

Jo viime syksynä tehtiin aloite Abelin ostamisesta kaupungille. Samoin on tehty aloite Wasagroupin liikuntahallin ostamisesta kaupungille ja urheilutalon vuokraamisesta keilahallikäyttöön. Naarajärven alueelle on esitetty lisää päivähoitopaikkoja ja kirjaston käynnistäminen Kanttilan tiloissa. Itärata-hankkeen uudelleen valmistelu kuuluu myös työlistalle.

Kaikki edellä mainitut aloitteet ja esitykset on käsiteltävä ajoissa, koska niillä on vaikutuksia tulevaan talousarvioon. Lisäksi käsittelyä odottaa Pertinkujan alueen kaavoitus, jonka osalta on tehty aloite arkkitehtikilpailun järjestämisestä.

Strategiatyö etenee konsulttien vetämänä, mutta meidän kuntalaisten on syytä olla vaikuttamassa strategian sisältöön. Oma näkemykseni on, että myönteisen tulevaisuudenkuvan aikaansaamiseksi tarvitaan konkreettisia tekoja. Tällaisia ovat lapsiperheiden houkuttelu uusiksi asukkaiksi hyvillä lapsiperhepalveluilla ja työllistymismahdollisuuksilla. Pieksämäelläkin on monenlaista työtä tarjolla ja liikenneyhteydet lähikaupunkeihin mahdollistavat työssäkäynnin muualla ja asumisen edullisesti Pieksämäellä. Liikenneyhteyksien parantamiseksi Pieksämäen tulisi edistää lähijunaliikennettä Jyväskylään, Mikkeliin, Kuopioon ja Varkauteen. Myös etätyöedellytyksiä kannattaa edistää mm. muuttamalla Kanttila ja entinen ammattikoulu etätyökonttoreiksi.

Uuden yritystoiminnan edistämiseen tarvitsemme laajan kehittämishankkeen, joka suunnitellaan ja toteutetaan ammattimaisesti. Hankkeella pitää olla selkeät, mitattavat tavoitteet ja resurssit tavoitteiden saavuttamiseen. Elinkeinojen kehittäminen pitää olla oleellinen osa uutta strategiaa.

kaupunginvaltuuston jäsen (kesk)

Kommentoi