Pääkirjoitus: Jokainen ansaitsee rokoterauhan

Koronarokotukset ovat kovassa vauhdissa ja vauhti on vain kiihtynyt kesälomien jälkeen. Koko maassa ensimmäisen rokotteen saaneita on jo yhteensä 3,9 miljoonaa. THL:n mukaan rokotettujen osuus väestöstä on 70,0 prosenttia. Molemmat rokotukset saaneita on koko maassa yhteensä lähes 2,5 miljoonaa. Heidän osuutensa koko väestöstä on 44,8 prosenttia. Rokotekattavuus siis paranee jatkuvasti, mutta kukaan ei oikein osaa sanoa milloin on tarpeeksi.

Deltavariantti on ärhäkkä tarttumaan ja se leviää varsinkin lasten ja nuorten keskuudessa. On hyvä muistaa, että myös molemmat rokotteet saaneella on mahdollisuus saada tartunta ja sitä kautta tartuttaa tautia eteenpäin. Rokote kuitenkin antaa hyvän suojan vakavaa tautimuotoa vastaan. Siksi myös lapset ja nuoret tarvitsevat koronarokotteen, jonka antaminen on hyvässä vauhdissa.

Lasten ja nuorten koronarokotukset ovat kuitenkin olleet häirinnän kohteena. Ylen mukaan esimerkiksi Kanta-Hämeessä maakunnallinen pandemiaryhmä on pyytänyt poliisia turvaamaan rokotustilaisuuksia Hämeenlinnassa.

Pieksämäellä rokotuksia on jaettu kaikessa rauhassa. Kaikkien on syytä ymmärtää, että jokainen tarvitsee ja myös ansaitsee oman rokoterauhan. Rokotteen ottaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja sitä oikeutta tulee jokaisen muistaa kunnioittaa.

Kommentoi