Pääkirjoitus: Aikuisten ajaminen avainroolissa

Koulut alkoivat Pieksämäelläkin jo viime viikolla, joten pienet ekaluokkalaiset ovat jo ottaneet ensimmäiset askeleensa pitkällä opintiellä. Kun vielä viime viikolla ekaluokkalaisten koulutietä olivat yleensä turvaamassa heidän vanhempansa, niin nyt alkavalla viikolla monet lapsista kulkevat kouluun jo omin päin. Autoilla ja muilla ajoneuvoilla liikkuvien täytyy ottaa tilanne huomioon ja liikenteessä tulee olla vielä entistäkin varovaisempi sekä tarkkaavaisempi.

Pieksämäen kaupunki on ollut oikealla asialla alakoulujen oppilaiden koulutien turvaamisessa. Turvallinen koulutie-projekti on tuonut kaupungille paitsi myönteistä julkisuutta niin samalla se on myös muistuttanut asian tärkeydestä. Turvallinen koulutie on jokaisen tienkäyttäjän yhteinen asia.

Erityisen paljon Pieksämäki sai hankkeesta kiitosta siitä, että lapset otettiin suunnitteluun mukaan. Koululaisille järjestetyssä kilpailussa alakoululaiset pääsivät suunnittelemaaan uuden liikenneopasteen, joka toimii turvallisen koulutien merkkinä. Uusia opasteita ja sinisiä tiemerkintöjä nähtiin Pieksämäellä jo loppukesän aikana.

Avainroolissa turvallisella koulutiellä on aikuisten ajaminen. Kuljettajien vastuulla on tehdä suojateistä turvallisia. Se tarkoittaa, että kaasun sijaan painetaan jarrua, ajetaan rauhallisesti ja ollaan valppaina suojateiden kohdalla.

Kommentoi