Mielipide: Opittuja asioita kuntapolitiikasta

Anne-Mari Nyrhinen

Olen muutaman asian oppinut neljän oppivuoden aikana kuntapolitiikassa. Minulle on kyllä yritetty opettaa jotain muutakin, mutta itse olen päätynyt seuraavaan:

Inhimillisyys ei saa kadota ihmisestä politiikan mukana. Inhimillisyyden myötä ihminen kunnioittaa toista ihmistä sanoin ja teoin.

Mielestäni on absurdia olettaa, että jokaisella kuntapäättäjällä olisi heti valmiina mielipide asiaan kuin asiaan. On tärkeää saada rauhassa miettiä omaa kantaansa ja pohtia eri näkökulmia. Oma mielipide voi lopulta muotoutua erilaisten näkemysten ja ajatusten summana. Joskus ja aika useinkin on tehtävä kompromisseja.

Armo ja anteeksianto ovat enemmänkin hengellisiä teologian käsitteitä, mutta missä ja milloin on päätetty, etteivät ne voisi kuulua myös politiikan kenttään? Uskoisin, että armo ja anteeksianto voisivat vapauttaa monen kohdalla aika paljon energiaa oikeaan ja hyvään toimintaan oli sitten kyseessä politiikka tai mikä tahansa elämän alue.

Itse ilmoitan keskittyväni luottamustoimissa kuntalaisten asioiden hoitamiseen nyt ja tulevaisuudessa. Uskon, että aika moni myös omasta valtuustoryhmästäni ja edustamani puolueen jäsenistä on myös tätä mieltä.

Näillä ajatuksilla hyvää syksyä kaikille,

Valtuutettu (Kesk.)

Kommentoi