Pääkirjoitus: Koronatartunnat ovat kasvussa Pieksämäelläkin

Vielä viime keväänä uskottiin vakaasti, että koronatilanne helpottaa kesän myötä ja tartuntamäärät kääntyvät laskuun viime vuoden tavoin. Toisin on kuitenkin käynyt. Tartuntamäärät ovat roimassa kasvussa ja nyt ollaan samassa tilanteessa kuin viime keväänä, jolloin ryhdyttiin puhumaan sulkutilasta. On hyvin todennäköistä, että tilanne vielä tästäkin pahenee ennen kuin se paranee.

Myös Pieksämäellä on kuluneen viikon aikana löydetty ainakin viisi uutta koronatartuntaa. Essoten alueella tautitapauksia on havaittu myös päiväkoti-ikäisillä.

Jatkuvasti pahenevan tilanteen vuoksi koronatesteihin on syytä hakeutua jo pienistäkin oireista. Deltavariantti tarttuu aikaisempia virusmuotoja herkemmin myös ulkona, joten maskin käyttäminen kannattaa mikäli turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Tilanteesta ei ole näkyvissä nopeaa tai helppoa ulospääsyä. Kasvomaskin käyttö, hyvä käsihygienia sekä sosiaalisten kontaktien pitäminen minimissä ovat edelleen jokaisen käytössä olevat keinot taistelussa koronaa vastaan. Samaan aikaan korostuu jokaisen vastuu koronarokotteen ottamisesta, koska ainoastaan hyvän rokotekattavuuden myötä tilanteeseen on odotettavissa edes jonkinlaista helpotusta.

Samalla koronan kanssa on opittava vain elämään. Tuloaan tekee deltaplusvariantti, joka on edeltäjäänsä ärhäkämpi.

Kommentoi