Mielipide: Pakinoitsija vastaa

Kovis

Kirjoitin pakinan, joka julkaistiin Pieksämäen Lehdessä 3.6. 2021. Olen kirjoittanut vastaavanlaisia useita kymmeniä, kuvan alla lukee tosin kolumni. Niistä olen kirjallista palautetta saanut yhteensä reilusti vähemmän, kuin tästä kyseisestä.

Mielestäni olen pakinoissani esittänyt kummallisempiakin asioita tehtäväksi, kuten tiiliseinien muuraamista Prisman parkkiruutujen viivoille, kun ihmiset eivät osaa pysäköidä. Kukaan ei ihmetellyt.

Avainsana kaikissa Koviksen kolumneissa on tuo pakina, jossa faktaa ja fiktiota sekoitetaan, asioita kärjistetään ja yritetään olla hauskoja. Nämä eivät ole Pieksämäen Lehden virallisia kannanottoja, niin kuin pääkirjoitus. Näitä ei oikeasti viedä eteenpäin minkäänlaisen tahon päätettäväksi. Nämä ovat pakinoita. Näyttäisi siltä, että julkisuudessa olleista 50 kommentoijasta kaksi on tämän ymmärtänyt.

Kauko Hirvosen kommentti Pieksämäen Lehdessä pysyy asialinjalla, kiitos siitä. Ettei jäisi epäselväksi, en pelkää ja ymmärrän koiranomistajien maksavan veroja, kuten muutkin harrastajat. En ole kuplassa, vaan tarkkailen asioita avoimin silmin. En kuitenkaan aina jymähdä asioiden nykytilaan, vaan mietin pakinan keinoin, että mitäs jos.

Koirapuiston ystävien FB-sivuilla asialinjalta vähän lipsuttiinkin. Kuulin lapseltani olevani koiranvihaaja, Pieksämäen maineen pilaaja ja turistien Varkauteen ohjaaja, noin aluksi. Kaikki siksi, että olin jo vissiin asentanut maksuportit paikoilleen. Lähinnä 48 kommentoijaa oli lukenut kaksi sanaa; pääsymaksu ja koirapuisto. Suurin osa kommentoi ensimmäisiä kommentteja, yksi jopa ilmoitti, ettei ollut lukenut pakinaa.

Päätin käydä kirjoittamassa vastineen Ystävien sivuille, pyysin päästä ryhmään ja melko pian toivotettiin tervetulleeksi ja ilmoitettiin, että voit nyt kommentoida.

Katsoin kuitenkin ensin jääkiekkofinaalin. Luin kaikki kommentit ja aloin kirjoittamaan vastinetta. Ehdin pohtia ja naputella parikymmentä minuuttia, kun ruudulle lävähti suunnilleen: ”Olemme poistaneet julkaisun, tai kommenttisi jne.”. En siis ehtinyt lähettää mitään ja samalla huomasin, että jäsenyyteni ryhmässä oli lopetettu.

Olin muutaman päivän koirien vihaaja ja muutaman tunnin koirapuiston ystävä. Kyllä minä tuon kestän, mutta sitä en, että kahdessa eri kommentissa Timo Koikkalainen ilmoitti minun laskeneen väärin. Hän kehotti minua oikaisemaan asian lehdessä ja ilmoitti tekevänsä sen itsekin tekstarilla. Ei ole näkynyt, niin minäpä kerron; Timo Koikkalaisen mukaan 60 000 jaettuna luvulla 17 373 ei ole 3,45 vaan jotain muuta.

Kannustan laskuharjoituksiin.

Nimimerkille ”Runsaasti kokemusta”; 50 m:n harjoittelurataa ei kukaan tyrmännyt, se varmaan tehdään.

Kaikille terveisiä, että valitsemallani tiellä jatkan ja lehti julkaisee, jos parhaaksi katsoo.

Mitään en kirjoittaisi toisin.

Kommentoi