Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Pieksämäellä on paljon vahvuuksia

Pieksämäellä on paljon vahvuuksia myönteisen kehityksen aikaansaamiseksi. Palvelumme ovat suhteellisen hyvällä tasolla ja liikenteellinen sijaintimme antaa hyvät mahdollisuudet myönteiseen kehitykseen monilla toimialoilla. Yhtä asiaa meillä ei ole nyt tarpeeksi. Tarvitsemme lisää työpaikkoja. Työpaikoilla luomme myös vetovoimaa alueellemme. Verotuloilla taasen luomme kuntalaisille palveluja.

On hienoa todeta, että kaavoituksen puuttumiseen ei yritysten tuloa Pieksämäelle enää kaada. Kaavoitus on Pieksämäellä kunnossa. Uusien työpaikkojen hankinta edellyttää määrätietoista työskentelyä, jossa tarvitaan yrityksiä, rahoittajatahoja, valtion ja kuntien viranomaisia ja myös poliittisia päättäjiä. Valtion rahoituksella ylläpidetään kokonaan tai osittain suuri osa julkisista palveluista. Meille tärkeitä palveluja ovat mm. tiet ja rautatiet sekä terveys- ja koulupalvelut. Paikkakunnan tuntevat ja verkostoituneet päättäjät ovat avainasemassa yhdessä virkamiesten kanssa. Kaupungissamme tulevaisuuden kasvualoja ovat hoiva- ja terveyspalvelut, luonto- ja virkistysmatkailu, metsätalous ja energiantuotanto, elintarvikkeet, (puurakentaminen), kuljetukset ja liikenne sekä eri aloja palvelevat koulutus, suunnittelu-, kehittämis- ja markkinointipalvelut. Kasvavien alojen yritystoiminnan lisäämisen ohella on meidän pidettävä huolta myös olemassa olevista yrityksistämme. Vahvaa maa- ja metsätaloustuotantoamme sekä teollisuutta on edelleen kehitettävä samoin kuin kaupan ja palvelusektorin yritystoimintaa. Kunnan kannattaa aktiivisesti vaikuttaa siihen, että kuntalaisilla on työtä. Ja sitä tarjoavat yritykset, myös pienet yritykset. Tämä on vahvin mahdollinen syy panostaa elinkeinopolitiikkaan.

Kun uusi valtuusto aloittaa työskentelynsä laaditaan myös kuntastrategia Pieksämäellä. Se tarjoaa tilaisuuden miettiä sitä, miten elinvoimaisuutta konkreettisesti vahvistetaan. Kunnan pitää tunnistaa ja määritellä oman elinkeinopolitiikkansa vahvuudet ja nimenomaan vahvuudet, sillä kaikkea mahdollista ei kuitenkaan kannata tavoitella. Erilaisten valitusten kautta Pieksämäki on menettänyt vuosien aikaan satoja työpaikkoja. Valitusten aika on ohi - uskotaan Pieksämäellä huomiseen – tehdään yhdessä työtä huomisen eteen. Lopuksi vielä tärkeä asia: yksityisteiden tieavustukset tulee säilyttää.

kuntavaaliehdokas (kesk.)