Mielipide | Yhteen hiileen

Helposti sanotaan, että ”pitää puhaltaa yhteen hiileen.” On vain löydettävä se yksi hiili, johon puhaltaa. Sen lisäksi hiili on saatava hehkumaan ennen kuin puhaltaminen vaikuttaa tarkoitetulla tavalla.

Jos ja kun halutaan kehittää Pieksämäkeä kasvuun ja kekseliäisyyteen niin tarvitaan rohkeutta ja aivoriihiä. Ilmeisesti on olemassa joitakin epävirallisia ryhmittymiä, jotka kehittelevät ainakin keskenään uusia liiketoimia ja omaa menestystään. Tarvitaan kuitenkin sellaista yhteistyötä, joka levittäisi osaamista ja yrittämistä koko Pieksämäkeen. On luotava suhteet eri yliopistoihin, jotta saataisiin vinkkejä asioista, joihin nojaten voisi löytää uusia ideoita Pieksämäellä toteutettavaksi. Olisiko elinkeinotoimintoja organisoitava uudelleen ja suunnattava tekemään eri asioita kuin tähän saakka. Se ei välttämättä tarkoita, että palkattaisiin uusia työntekijöitä - ei ainakaan ilman uutta tulovirtaa, joka liittyisi uusia suuntia (hiiltä) etsimiseen.

Kun jotain on löydetty niin on saatava yhteisymmärrys päättäjien keskuuteen ainakin sen osalta, ettei jarruteta mahdollisten uusien yritysten ja innovaatioiden kehittymistä. Jos kaupunki voi antaa panoksensa uuden toiminnon nousuun, on se tehtävä.

Toivottavasti pieksämäkeläisistä on jo kadonnut se ajatus, joka oli 1950-luvulla kun uusi yritys perustettiin Pieksämäelle - se on parempi tappaa jo pienenä.

Ostakaamme pieksämäkeläisistä kaupoista - teettäkäämme tarvitsemiamme palveluksia pieksämäkeläisillä. Ajatelkaamme myönteisesti. On uskomatonta, mitä kaikkea kaupungistamme löytyykään, kunhan maltamme katsoa ympärillemme. Ruoho voi olla vihreää aidan toisella puolelle - mutta kauanko sitä riittää.

kuntavaaliehdokas (kok)