Pääkirjoitus: Nuoret saavat juhlia, mutta rauhallisesti

Tänään on juuri se päivä kun esimerkiksi peruskoululaiset ja lukiolaiset päättävät lukuvuotensa ja suuntaavat kohti ansaittua kesälomaa. Ainakin sää tuntuu lomaansa aloittavia nuoria suosivan, sillä ilmassa on lämpöä jopa helteeksi saakka.

Pieksämäellä nuoret ovat perinteisesti kokoontuneet juhlistamaan koulujen päättymistä ja alkavaa kesälomaa Hiekanpään rantaan. Esimerkiksi viime vuonna päättäjäisviikonloppu keräsi Hiekanpäähän noin pari sataa nuorta juhlijaa. Viime vuonna tiukat kokoontumisrajoitukset saattoivat osaltaan hillitä juhlintaa, mutta tänä vuonna kokoontuminen on jo selvästi vapaampaa.

Nuorten ja varsinkin heidän vanhempiensa tulee muistaa, ettei koronaepidemia ole vielä ohi ja tilanne saattaa muuttua nopeasti synkemmäksi. Sen vuoksi kaikissa kokoontumisissa on syytä noudattaa varovaisuutta ja viranomaisten ohjeita. Niitä noudattamalla voidaan välttyä siltä, että kesäloman aikana tulisi normaalia elämää rajoittavia määräyksiä.

Myöskään alkoholi ei kuulu alaikäisten koululaisten juhlintaan. Siksi myös poliisi ja nuorisotoimi ovat valvomassa tehostetusti nuorten käyttäytymistä jo iltapäivästä myöhäiseen yöhön saakka. Vanhempien vastuulla on pitää huolta omasta jälkikasvustaan sekä tietää, missä ja miten he viettävät aikaansa sekä esimerkiksi juhlivat kesäloman alkamista.

Kommentoi