Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kd:n politiikasta

Terveisiä Riitalle joka kirjoitit ”älytöntä puhua uskonnon ja politiikan yhdistämisestä kd;ssä, aivan kuin muut puolueet olisivat terrorijärjestöjä ja jäsenet ateisteja” (PL 24.5.)

Ensinnäkin olen samaa mieltä kanssasi siitä että kaikissa puolueissa on Suomessa kristillisyyttä. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on käsite, jonka juuret ovat protestanttisessa uskonpuhdistuksessa. Korkea verotus, jonka jälkeen rahat uudelleen jaetaan siten että kaikki pääsevät kouluun, lääkäriin eikä kukaan näe nälkää on kristillisyyttä. Kaikki puolueet haluavat säilyttää tämän.

Sävyeroja on ideologiasta riippuen, mutta ei radikaalisti.

Yhteiskunta kuitenkin muuttuu koko ajan eikä ainoastaan hyvään suuntaan. Perinteisistä kristillisistä arvoista kuten avioliitto miehen ja naisen välisenä, syntymättömän lapsen oikeus elää, ihmisyyden määrittely Jumalan kuvaksi (ei eläimeksi) joka on joko mies tai nainen yms. tulee koko ajan harvinaisempia. Tai ainakaan niistä ei saisi julkisesti puhua.

Olen huolissani konservatiivikristittyjen ihmisoikeuksista, kuten sanan- ja mielipiteenvapaudesta. Olen huolissani siitä asioiden vääristelystä ja suoranaisesta vihan lietsonnasta joka kohdistuu kristittyihin jotka tunnustavat Raamatun Jumalan sanaksi ja uskovat siihen. Yhteiskunnassa pitää olla tilaa erilaisille mielipiteille.

Kd:n politiikassa on tämä arvopohja, joka löytyy Raamatusta ja joka edustaa perinteistä kristillisyyttä. En löydä samanlaista muista puolueista. Olisimme halunneet oikeuden kieltäytyä osallistumasta aborttiin omantunnon syistä, mutta tämä ei mennyt eduskunnassa läpi. Olemme ajaneet vanhusasiavaltuutetun virkaa, mutta kd-naisten tekemä kansalaisaloite sai reilut 40 000 kannatusilmoitusta eikä mennyt eduskunnan käsittelyyn. Samasta asiasta on tehty kansalaisaloite myös sdp:n ja ps:n toimesta mutta huomattavasti pienemmillä kannatuksilla. Tosin sdp saisi hoidettua asian ilman kansalaisaloitettakin, pääministeripuolue kun on. Kuten myös ps mahdollisesti valtaan päästyään. Eräs tärkeä asia on sosiaaliturvauudistus, jossa kd ajaa kannustavaa sosiaaliturvaa. Tämä malli vähentäisi byrokratiaa ja tekisi kaiken työn tekemisen kannattavaksi. Puhumme myös perheiden valinnanvapauden puolesta, mitä tulee työn ja perheen yhdistämiseen. Eli laadukas päivähoito kyllä ja kotihoidontuki kyllä.

Kristillisdemokraatit on siis poliittinen liike, jossa vaikuttaa vahvasti perinteinen, konservatiivinen kristillinen arvopohja joka löytyy Raamatusta.

Kirkkokunta se ei ole.

kunnallisvaaliehdokas (kd)