Pääkirjoitus: Ammattilaisille on kysyntää työelämässä

Parhaillaan on suuren juhlan aika kaikille ammattiin valmistuvilla opiskelijoilla Suomessa. Takana voi olla useita vuosia kestänyt opiskelu, joka huipentuu valmistumiseen ja samalla uusia ammattilaisia on tulossa työelämän palvelukseen. Myös Pieksämäellä toimivista oppilaitoksista valmistuu iso joukko eri alojen ammattilaisia, jotka alkavat etsimään työtä ja toimeentuloa.

Pieksämäellä on esimerkiksi hyvin merkittävä sosiaali- ja terveysalan yritysten ja laitosten keskittymä. Yhteensä sote-alalla työskentelee paikkakunnalla noin 2050 henkeä, mikä on lähes kolmannes kaikista kaupungin työpaikoista. Alan haasteena on työvoiman saatavuus ja esimerkiksi hoitoalan ammattilaisille Pieksämäeltä löytyisi töitä välittömästi.

Pieksämäellä on ensiarvoisen tärkeää pyrkiä kaikin keinoin pitämään kiinni paikkakunnalta ammattiin valmistuneista nuorista ammattilaisista. Vaikka kasvukeskusten ja suurten kaupunkien houkutukset vetävät monia puoleensa, niin Pieksämäellä on kuitenkin mahdollisuus tarjoa aivan toisenlaista elämisen laatua ja erittäin huokeilla kustannuksilla.

Pieksämäen seudulta ja lähiympäristöstä tulevan työvoiman lisäksi paikkakunnalla tarvitaan tulevaisuudessa nykyistä enemmän työperäistä maahanmuuttoa. Omin voimin ja omilla keinoilla seutua vaivaava työvoimapula ei helpotu tulevaisuudessakaan.

Kommentoi