Pääkirjoitus: Omien miesten menestyksestä kelpaa olla ylpeä

Viime viikonlopun urheilumenestys oli pieksämäkeläisin silmin katsottuna ensiluokkaista. Pieksämäkeläislähtöisen Ari-Pekka Liukkosen Euroopan mestaruus 50 metrin vapaauinnissa ja Naarajärvellä asuvan Esapekka Lapin komea WRC2-luokan voitto Portugalin MM-rallissa olivat komeaa katsottavaa. Jokaisen pieksämäkeläisen kelpaa olla ylpeä omien miesten menestyksestä.

Tuore Euroopan mestari Ari-Pekka Liukkonen on Pieksän Kuuttien kasvatti. Hän on oivallinen esimerkki siitä, että monista vaikeuksista ja terveysongelmista huolimatta päämäärätietoinen harjoittelu sekä oikea asenne tuovat menestystä. Toivottavasti Pieksämäellä saadaan vielä juhlia Liukkosen olympiamitalia, sillä siihen hänellä on kaikki mahdollisuudet.

Esapekka Lappi on tällä kaudella osallistunut kahteen MM-ralliin WRC2-luokassa. Molemmat kilpailut hän on voittanut lähes näytöstyyliin. Helppoa ei ole ollut Lapillakaan, koska hän jäi viime kauden päätteeksi ilman tallipaikkaa. Kuluvan vuoden suoritusten perusteella miehen näytöt ovat sitä luokkaa, että seuraavan kauden kuljettajavalinnoissa Esapekka Lappi on enemmän kuin vahva ehdokas WRC-auton rattiin.

Kaikenlaisten ikävien uutisten ja toista vuotta jatkuvan koronapandemian keskelle tarvitaan lisää toivoa sekä esimerkkejä onnistumisista. Pieksämäellä niitä voidaan ammentaa voimaa urheilun kautta.

Kommentoi