Mielipide | Uutena ihmeissään

Pieksämäen Lehden päätoimittaja Kari-Pekka Issakainen kirjoitti lauantain lehdessä, että ehdokkaiden pitäisi kuulua ja näkyä, ottaa kantaa ja ilmaista mielipiteensä eri asioista. Itselleni ei ole ollut vaikea ilmaista mielipidettäni, mutta luontevammaksi kokisin keskustelun ja mielipiteiden vaihtamisen kahviloissa ja torilla.

Koska aikamme on, mitä on, kokeilen rustata muutaman rivin mieleni sopukoista.

Ensinnäkin uutena ehdokkaana, katselen ja kuuntelen suurella mielenkiinnolla päätettävistä asioista. Erityistä ihmetystä itselleni on aiheuttanut, tämä hallintosääntöuudistus. Mikä hinku lautakunnan jäsenillä on päästä valitsemaan kaikki viranhaltijat. Ymmärrän, että yhdessä tuumin valitaan johtavat viranhaltijat valtuustossa.

En todellakaan ymmärrä, millä kokemuksella/ tiedoilla olisin sopiva valitsemaan Pieksämäelle lääkäreitä tai opettajia. Ymmärtäisin, että johtavat viranhaltijat osaavat parhaiten valita, ketä työyhteisöönsä haluavat töihin. He ovat opiskelleet alaa, ja he ovat oman alansa parhaita asiantuntijoita. Vähän, jos kärjistän niin olisihan se outoa, että vaikka sairaanhoitaja tai lääkäri rekrytoisi minulle rakennusmiehiä töihin.

Toinen asia, joka ilmeisesti jakaa myös mielipiteitä, on nämä kaava -asiat. Eikö kaava kannattaisi lähtökohtaisesti tehdä mahdollisimman monipuoliseksi? Eihän se vielä tarkoita, että jos johonkin on kaavoitettu asuintaloja, että ne siihen heti rakennetaan.

Jos haluamme kehittää Pieksämäestä vetovoimaista, pitää meillä oli pelinappuloita, joilla saadaan nykyiset asukkaat pidettyä kaupungissa ja mahdollisesti jopa houkuteltua uusia.

Jos haluamme kehittää Pieksämäestä vetovoimaista, pitää meillä oli pelinappuloita, joilla saadaan nykyiset asukkaat pidettyä kaupungissa ja mahdollisesti jopa houkuteltua uusia.

Lopuksi vielä, vaikka tässä mielipiteeni ilmaisenkin. Ymmärrän, ettei nämä asiat ole mustavalkoisia, vaan kompromisseja on tehtävä. Ja, sitähän se yhdessä päättäminen on. Yhdessä löytyy paras loppuratkaisu.

Kuntavaaliehdokas

Kokoomus