Pääkirjoitus: Diakin ratkaisu on pettymys Pieksämäellä

Diakonia-ammattikorkoulun eli Diakin Pieksämäen kampuksen kohta on edelleen epävarmoissa käsissä. Käytännössä asiaan odotetaan lopullisia päätöksiä vasta ensi syksynä. Pieksämäen kannalta Diakin hallituksen ratkaisu on pettymys, vaikka lopullisia ratkaisuja ei ole vielä tehty. Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja, joita seuraavaksi selvitetään.

Käytännössä Diakin hallituksen päätös tarkoittaa, että Diak jatkaa opetusta Helsingin, Oulun ja Porin kampuksilla. Pieksämäki on mukana siinä vaihtoehdossa, jossa selvitetään Pieksämäelle luvatun rahoituksen varmuutta ja jatkuvuutta lisäneuvotteluilla.

Hyvää asiassa on se, että Pieksämäen kampus on edelleen jollain tasolla edelleen kokonaiskuvassa ja neuvotteluissa mukana. Huonoa tässä on, ettei Pieksämäki ole suoraan kolmen jatkossa olevan kampuksen joukossa. Koska sen Pieksämäki ja kaikki itäsuomalaiset olisivat ansainneet.

Pieksämäen kampuksen puolesta on taisteltu koko Itä-Suomessa laajalla rintamalla. Rahoitusta on kerätty melkein miljoona euroa ja toiminnan kehittämisessä on innovatiivinen ote. Vaikka luvassa oleva miljoona euroa ei sellaisenaan korjaa Diakin rahoitusvajetta, niin on se kuitenkin sellainen porkkana, jonka yli Diakin hallitus ei ole voinut kävellä huomaamatta.

Epävarmuudesta huolimatta toivoa on ja vaikuttaminen Pieksämäen puolesta täytyy jatkua.

Kommentoi