Pääkirjoitus: Pieksämäki tarvitsee oman kylän ostovoimaa

Toista vuotta jatkunut koronaepidemia on jättänyt jälkensä kaikkiin ja kaikkialla. Vaikutukset tuntuvat niin yksittäisten kuntalaisten kuin myös yritysten tasolla. Esimerkiksi maaliskuussa yritysten tilanne heikentyi selvästi kun hallitus lisäsi rajoitustoimia ja samaan aikaan valmisteli myös liikkumisrajoituksia. Nyt tilanne on jo selvästi parantunut, mutta varsinkin palvelualoilla yritykset kaipaavat vetoapua niin yksityisestä kulutuksesta kuin julkisilta toimijoilta.

Pieksämäen yrittäjäjärjestöt ovat valmistelleet kaksivuotista hanketta, jonka avulla olisi tarkoitus lisätä yritysten tietämystä käynnissä olevista julkisista hankinnoista ja niiden kilpailutuksesta. Yrittäjäjärjestöjen ajatuksen ymmärtää kun muistaa, että noin 40 prosenttia Pieksämäen kaupungin hankinnoista toteuttavat paikkakunnan ulkopuoliset yritykset. Raha on usein tärkein konsultti ja eurot ratkaisevat kilpailutuksessa, mutta paikalliset yritykset eivät pääse edes yrittämään, ellei hankinnoista ja kilpailutuksesta ole riittävästi tietoa. Asioista kannattaa olla kiinnostunut ja niistä tulee ottaa selvää. Kaikki Pieksämäelle jäävä raha omalta osaltaan lisää paikallista elinvoimaa.

Eikä sovi edelleenkään unohtaa yksityisen kulutuksen merkitystä, joka lisää työvoiman tarvetta ja sitä kautta verotuloja. Pieksämäki tarvitsee oman kylän ja paikallisten ihmisten ostovoimaa. Sitä on turhaa kantaa muualle.

Kommentoi