Pääkirjoitus: Pieksämäellä on kohta paikkoja majoittuville

Pieksämäellä kuluneen viikon kuumin puheenaihe on varmasti ollut torstaina julkisuuteen tullut hotelli Savonsolmun uusi omistaja. Ruotsista käsin toimiva Nordic Real Estate Management Kb on kiinteistöalalla toimiva perheyritys, joka Savonsolmun myötä laajentaa Suomeen ja Pieksämäelle.

Uudelle yrittäjälle täytyy toivoa onnea ja menestystä. Reilun vuoden tyhjillään ja kokonaisten talven tyhjillään olleen hotellirakennuksen saaminen käyttökuntoon ei varmasti ole mikään helppo urakka. Mutta ei se myöskään mahdotonta ole ja toivottavasti uudistunut Savonsolmu pääsee avaamaan ovensa jo tulevana kesänä. Samalla on hienoa, että uusi omistaja tahtoo säilyttää Savonsolmun omaleimaisen ulkoasun ja tyylin. Rakennus on kuitenkin merkittävä osa pieksämäkeläistä paikallishistoriaa, jolla on ollut vaikutusta myös laajemmin.

Savonsolmun myötä Pieksämäen majoitustarjonta laajenee ja monipuolistuu. Paikkakunnalla toimivat jo ennestään muun muassa Wanhan Neuvolan majatalo, Kartanomajoitus Sofia & Angelique ja Ysimajat. Lisäksi Ysiysi-Rakennus tekee parhaillaan hotellia aivan kaupungin keskustaan. Uutissuomalaisen gallupin mukaan vain harva suomalainen suunnittelee ulkomaanmatkaa. Siksi edessä saattaa olla jälleen kaikkien aikojan suomalainen matkailukesä, myös Pieksämäellä.

Kommentoi