Pieksämäen kaupungin puistoalueet ja siivoaminen

Iiris Lähteenkorva

Olen seitsemänkymppinen mummo Kangaskadun tornitaloista. Katselemme kaikki näitten talojen asukkaat ruokapöydistämme ja työhuoneittemme ikkunoista ”konetöitä” tehdessämme suoraan Prisman ja Kangaskadun väliselle aukiolle. Olen pitänyt sen yksin siivottuna roskista – useita kertoja kesässä – nyt viisi vuotta, minkä tässä olen asunut. Yhteydenotot sen enempää kaupungin vastaaviin kuin Prisman – olen pyytänyt apuaan, että ottaisivat työssä ollessaan yhteyttä sinne, minne asian hoitaminen kuuluu –  ei ole tuottanut mitään tulosta asian hoitumiseksi. Onhan tämä alue aivan kaupungin keskustaa!

Tänään, 26.4.2021 siivosin sen taas kerran, koska en pysty katselemaan mokomaa kotini ikkunoista. Nähtäväksi jää, tokko tuotakaan lumikuormien mukana aukiolle kyörättyä roskaläjää kukaan ottaa asiakseen raivata pois.

Olisiko ihan mahdoton ajatus huolehtia siitä, että tämä Prisman palkkaama työikäinen liikkeen ympäristön roskien keräilijä saisi luvan vilkaista joka-aamuisella kierroksellaan sen verran ympärilleen, että voisi poiketa poimimassa myös keskeisellä näköalapaikalla olevat roskat päivittäin? Se ei päivittäin juuri enempää aikaa veisi! Nehän ovat joka tapauksessa jo viimeiset kolme vuotta olleet 95 -prosenttisesti Prisman ostosten käärepapereita ja juomatölkkejä!

Kommentoi