Mielipide: ISLAB vastaa

Henna Keränen

Vastaus nimimerkin ”Olisinpa terve” ma 26.4. julkaistuun mielipidekirjoitukseen koskien ISLABin ajanvarausta. Olemme modernisoineet asiakkaille näkyvää ajanvarausnäkymää, mutta taustalla toimii edelleen sama varausohjelma kuin aikaisemminkin. Varattu aika saattaa näkyä edelleen vapaana varauksen teon jälkeen, koska esimerkiksi Pieksämäen laboratoriossa samalla ajalle voi olla neljä päällekkäistä aikaa. Suuremmissa paikoissa päällekkäisiä aikoja on vieläkin enemmän.

Pieksämäen laboratorio siirtyi pakolliseen ajanvaraukseen maaliskuun puolessa välissä ja tämän jälkeen ajanvarausaikoja on lisätty huomattavasti. Yhdelle päivälle on yli sata aikaa. Ajanvarauksen avulla pyrimme ehkäisemään ruuhkien muodostumista odotusaulaan. Suosittelemme saapumaan laboratorioon juuri ennen varattua aikaa, jolloin odotusaika jäisi mahdollisimman lyhyeksi.

Mikkelin kokeet on ohjeistettu ottamaan ennen klo 10:00 siksi, että näytekuljetus Mikkeliin lähtee klo 11:00 ja pyrimme saamaan näytteet saman päivän kuljetukseen. Jos kuitenkin kokeissa käydään hyvissä ajoin ennen vastaanottoaikaa, näytteet ehditään lähettää myös seuraavana päivänä. Suuri osa näytteistä voidaan analysoida myös paikallisesti.

Parhaiten pystymme vastaamaan meitä koskeviin palautteisiin, kun ne jätetään nettisivujemme kautta osoitteessa https://www.islab.fi/palaute.

osastonhoitaja

ISLAB Pieksämäen laboratorio

Kommentoi