Pääkirjoitus: Pyörällä pääsee Pieksämäellä mihin tahansa

Polkupyöräilyn suosion kasvu näkyi käytännössä jo viime vuonna kun ihmisten tapa liikkua muuttui koronan myötä. Myös alkavan pyöräilykauden kynnyksellä pyöräkauppa on käynyt kuumana ja varsinkin sähköpyörien kysyntä on räjähtänyt. Viime vuonna pyörien myynti kasvoi 50 prosenttia maailmanlaajuisesti. Tilanne näkyy niin, että komponenttivalmistajien ja pyörävalmistajien varmuusvarastot ovat tyhjentyneet ja tulevat tuotantoerät on hyvin pitkälle myyty. Kysytyimpiä malleja saa varautua odottamaan.

Pieksämäki on monessa mielessä pyöräilijän paratiisi, sillä pyöräteitä ja liikkumismahdollisuuksia on ympäri paikkakuntaa. Kaupunkialueella pyöräteitä pitkin on nopeaa siirtyä paikasta toiseen ja vastaavasti Vedenjakajareitistön monet pyöräilyreitit vievät hetkessä luonnon keskelle. Keski-Savon kunnissa, myös Pieksämäellä, laaditaan pyöräilyn ja kävelyn edistämisohjelmaa ensi vuoden aikana. Asukkaiden mielipiteitä otetaan vastaan syyskuun loppuun saakka. Kannattaa käydä vastaamassa, että pyöräilyn ja liikkumisen mahdollisuudet olisivat jatkossa vielä enemmän mieleisiä.

Pieksämäen kaupunki tukee myös työmatkapyöräilyä tarjoamalla kaupungin vakituiselle henkilökunnalle polkupyöräetua. Kyseessä on hieno ele, jonka soisi yleistyvän muuallakin. Lisäksi se on samalla ilmastoteko sekä kansanterveyden edistämistä käytännössä.

Kommentoi