Mielipide: Ollako vai olla, siinäpä pulma

Liisa Nykänen

Lainaus Hamletista. Maski tai ilman maskia. Silloin viime vuonna kun kaikki alkoi, suositus oli pese kädet ja käytä käsidesiä, jos aivastelet niin hihaan tai jos olet nuhainen niin käytä maskia. Pidä turvavälit. Suosituksesta on siirrytty vaatimuksiin ja nyt jo pakosta puhutaan. Kansa jakaantuu kahteen leiriin, kun maskin käyttäjä kohtaa maskittoman niin tunne on molemmin puolista, miksi?

Ensimmäisen maskin koko korona aikana jouduin laittamaan tänä vuonna maaliskuussa, kun menin hammaslääkäriin. Olen pärjännyt hyvin ilman maskia. Ja pärjään, käsidesi ja turvaväli riittää minulle. Ymmärrän maskin käytön niillä henkilöillä jotka joutuvat lähikontaktiin työssään toisten ihmisen kanssa. On sellainen tunnelma kun menee kauppaan, että on tullut leikkaussaliin, maskit saa aikaan sen. Maskien käytön tarkoitus on karannut käsistä. Ajatteleeko kukaan enää omilla aivoilla asiaa. Tarvitsenko maskia jos pystyn pitämään turvavälin? Altistunko ihottumalle paljosta maskin käytöstä? Pystynkö enää olemaan ilman maskia kun sitä ei sitten enää tarvitse? Onko keuhkoni kunnossa kun hapenottokyky estyy? Ajattele. Mennään vain enemmistön mielipiteen mukaan. Helsinki ja Pieksämäki ovat eri paikkoja, se mikä pätee Helsingissä ei välttämättä päde Pieksämäellä. Ajattele muita se tepsii maskien käytössä. Voit olla kantaja tietämättäsi, sekin tepsii. On monia keinoja joilla saadaan ihmiset tottelemaan. En väitä etteikö korona ole paha virus. Kenen kohdalle se on tullut ja on sairastunut. Se on vain osa sitä todellisuutta millä saadaan ihmiset tottelemaan uutta maailmanjärjestystä.

Sitten rokotus tai ei rokotusta. Tämäkin jakaa kansan kahtia. Uhkakuvia molemmista koronasta ja rokotteesta. Voi kuolla molempiin. Tai sairastua vakavasti seurauksiin. Mennäänkö enemmistön mukana vai vastavirtaan? Tänä päivänä valhe on muunneltua totuutta. Kuka puhuu totta ja kuka valehtelee? Aika näyttää mitä tuleman pitää. Kaikki tapahtuu liian nopealla aikataululla. Käyttäkää hyvät ihmiset aivojanne ajatteluun, jos niitä ei vielä ole pesty yhdellä tavalla ajattelemaan.

Lapsena sohaisin kepillä ampiaispesää, sain piston. Nyt saatoin jotakin ärsyttää samalla tavalla. Tästä aiheesta riittää varmasti monia mielipiteitä. Maskeista tuli myös yksi jäteongelma lisää. Tämä on oma näkemykseni asiasta.

Kommentoi