Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtaa vai harvain valtaa?

Kylläpäs Veera Järvenpääkin on otettu pyörityksen piiriin. Mikä ihmeen huoli ja hätä on siitä, että lautakuntien työmäärä lisääntyy? Jokaisen, joka näihin hommiin joutuu tai pääsee pitää olla valmis uhraamaan aikaansa ja taitoaan yhteisen hyvän eteen. Tämä jos mikä on juuri sitä. Outoa on, että virkamiehet asettuvat arvostelemaan julkisesti poliittisia päättäjiä. Pääseekö unohtumaan, että luottamusmiehet ovat heidänkin työnantajiaan. Sekin näyttää unohtuvan, että vaaleilla valitut luottamusmiehet tekevät päätökset ja palkatut virkamiehet toteuttaa tehtyjä päätöksiä. Miten valtuutetut kelpaavat valitsemaan esim. kaupunginjohtajan, perusturvajohtajan ym ”suuremmat viskaalit” kun noin kauhea älämölö nousee pienemmistäkin nimityksistä? Vaikuttaa todella oudolta. Mikä oli syynä, että toimittaja ei tullut tällä ”vallankaappaus” jutulla esiin jo heti valtuuston kokouksen jälkeen. Tyhmäkin huomaa, että hallituksen puheenjohtajan ja eräitten virkamiesten ”vetoapu” on purrut.

Mikä huoli on poliittisista virkanimityksistä, kun niitä ei ole ainuttakaan vielä tehty? Toivon mukaan ei edes tehdä. Tällä hallintosääntö muutoksella pyritään siihen, että jokaiseen virkaan valitaan pätevin eikä sopivin. Virkamiehet valmistelevat esityksen ja luottamusmiehet hyväksyvät.

Eikö paremminkin pitäisi kantaa huolta siitä, että virkamiehet keskenään nimittelevät virkapaikoille työkavereitaan, ystäviään, lapsiaan, sukulaisiaan tai muuten vaan mukavia ihmisiä ilman, että paikkoja on pantu julkiseen hakuun. Siitä ei näytä monikaan huolta kantavan. Jos tuo asia, että missään muualla Suomessa ole tätä valtaa luottamusmiehillä, niin voisimmeko olla siitä ylpeitä ja kertoa asiaa muillekin.

Ei pidä huolestua ennenkuin on kokeiltu. Antakaa hyvät ihmiset edes kokeilurauha.

Turha on puhella isoilla numeroilla täytettävistä viroista, eihän ne kaikki ole yhtäaikaa avoinna. Kunhan vuosi toimitaan, niin sitten vasta voidaan arvioida tulosta.

Siis kysymys ei ole mistään virkojen politisoitumisesta vaan tuon ”suhmuroinnin” lopettamisesta mikä nyt on ollut vuosia vallalla.

Niin, ja onko Peksämäen lehti lähtenyt tekemään politiikkaa sen sijaan, että hoitaisi esimerkillisesti tiedotusta?

Pieksämäen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen (kesk.)

Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Näin todetaan Journalistin ohjeissa. Samoissa ohjeissa todetaan ensimmäisenä, että journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus tietää mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Tiedovälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein. Tätä päätösvaltaa ei saa missään oloissa luovuttaa toimituksen ulkopuolisille. Näin on toimittu myös Pieksämäen Lehdessä. Näin tullaan toimimaan myös jatkossa. Lopuksi: Pieksämäen Lehti ei tee politiikkaa, vaan kertoo mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

päätoimittaja

Pieksämäen Lehti