Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kommentointia Veturitallikeskusteluun

Sanottakoon nyt heti alussa, ettei tämä kirjoitus ole S- ryhmän vastainen. Kommentoin kaupungin tapaa toimia.

Arto Sepponen kirjoitti 13.3 2021 Pieksämäen lehdessä mm. seuraavaa ” millainen kuva muodostuu Pieksämäen kaupungista luotettavana sopimuskumppanina”. Ei muodostu mitenkään hyvä kuva, kun katsotaan tasapuolisuuden toteutumista eri toimijoiden ja yritysten kesken.

Veturitalleja koskevista keskusteluista jää sellainen kuva, että kyse on Ukko ravintolan vuokrasta ja siitä saatavasta tulosta kaupungille. Eihän se näin ole. Kyse on n. 1850 neliömetrin Veturitorista, josta S- ryhmä ei maksa vuokraa, mutta S- ryhmä kuitenkin määrittelee muiden toimijoiden tapahtumissa mitä Veturitorilla saa tarjoilla. Tämä muu toimija maksaa kaupungille vuokraa tilan käytöstä, siitä tässä on kyse. Nyt kun veturitalleille tulee tyhjää tilaa, kuntosalin muuttaessa pois niin kuinka käy, jos tilan haluaisi vuokrata joku toinen ravintola -alan yritys? Toki Pieksämäki yritysmyönteisenä kaupunkina ottaisi myös uuden ravintola -alan toimijan vastaan samoilla ehdoilla, vai mitä?

Sitten toinen seikka, joka minua ihmetyttää on se, että mediassa ollaan hätääntyneitä siitä, että jos Ukko ravintola lopettaa niin meillä ei ole ravintolaa. Tällaisten kommentoijien kannattaisi tutustua kaupunkiin muualtakin kuin Veturitallien näkökulmasta. Osalle saattaa tulla yllätyksenä mutta meillä on muitakin hyviä ravintoloita kaupungissa kuten Ravintola Taica ja Pizzeria Fellini, kannattaa tutustua, molemmissa todella hyvä ruoka ja edulliset hinnat. Näiden lisäksi on pizzerioita ympäri kaupunkia.

Puolueettomalle Pieksämäen Lehdelle vielä sen verran, että olisi hyvä, jos lehti kirjoittaisi kaikkien osapuolten mielipiteet, jos esim. kaupunginhallituksen päätöksistä kirjoittaa. Asioissa saattaa olla useampi näkökanta kuin se mitä julkisuuteen tuodaan. Tämä lisäisi huomattavasti kuntalaisten tietämystä ja luottamusta kaupungin asioiden hoidosta.