Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Perusturvan henkilöstön palkitseminen on oikein

Perusturvalautakunta on päättänyt henkilöstön palkitsemisesta korona-ajan työstä 300 euron kertakorvauksena tai samanarvoisena verottomana kulttuuri- ja liikuntasetelinä.

Hyvä päätös.

Palkitsemiseen tarvittava lisärahoitus voidaan sisällyttää perusturvan tämän vuoden talousarvion henkilöstömenoihin. Tässä vaiheessa ei tarvita lisätalousarviota, koska valtuustoon nähden sitova määräraha on talousarviossa hyväksytty kokonaismeno.

Kaupunginhallituksen ei tarvitse ottaa perusturvalautakunnan päätökseen kantaa, koska asian täytäntöönpano kuuluu lautakunnalle. Muiden henkilöstöryhmien, kuten opettajien, lisäpalkitseminen kuuluu asianomaisten lautakuntien käsiteltäväksi.

Perusturvan menot olivat vuonna 2019 yhtensä 90,3 miljoonaa euroa ja vuonna 2020 yhteensä 89,9 miljoonaa euroa. Perusturvan menokehitys ei ole ollut nousussa kahden viime vuoden aikana. Vuodelle 2021 on perusturvan menoiksi arvioitu 93,1 miljoonaa euroa.

Yli kolmen miljoonan euron kasvuarvio tälle vuodelle antaa mahdollisuudet hoitohenkilöstön lisäämiseen lainmukaisten hoitajamitoitusten toteutukseen ja pieni lisäsumma (arvio 160 000 euroa) henkilöstön palkitsemiseen on myös valtuuston myöntämillä määrärahoilla mahdollista.

L isärahoitus voidaan sisällyttää perusturvan tämän vuoden talousarvion henkilöstömenoihin.

Perusturvalautakunnan päätöstä on myös arvosteltu. Palkitseminen ei kriitikoiden mielestä kohdistu oikein ja siitä on väitetty syntyvän 4,5 miljoonan euron valtionosuuksien menettäminen.

Arvostelun ei pidä antaa vaikuttaa päätökseen ja sen täytäntöönpanoon.

valtuuston jäsen (vas.)

valtuuston jäsen (kesk.)