Pääkirjoitus: Pieksämäellä on asumiselle vaihtoehtoja

Koronavuosi 2020 oli kiinteistövälityksessäkin monenlaisen muutoksen sekä erikoisen ilmiön vuosi koko Suomessa. Valtakunnallisesti yhteiskunnan sulkeminen katkaisi asuntokaupan huhti-toukokuussa, mutta notkahduksen jälkeen ala nousi jälleen siivilleen. Myös Pieksämäellä asuntokauppaa tehtiin viime vuonna selvästi edellisvuotta enemmän. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tilastojen mukaan asuntokauppaa tehtiin Pieksämäellä viime vuonna noin neljänneksen edellisvuotta enemmän.

Pieksämäellä on tarjota asumiselle monenlaisia vaihtoehtoja. Markkinoilla oleva asunnot ovat varsin edullisia ja tarjontaa on suhteellisen runsaasti. Esimerkiksi viime perjantaina Etuovi.com-palvelussa oli Pieksämäellä myynnissä yhteensä 179 kohdetta. Palvelun mukaan asuntojen neliöhinta keskimäärin Pieksämäellä on 739 euroa neliöltä ja niiden markkinointiaika keskimäärin on 160 vuorokautta.

Ihmisten ikääntyessä välimatkojen ja palvelujen merkitys korostuu. Siksi aseman ja kauppojen lähellä olevat hissilliset kerrostalokohteet ovat kovasti kysyttyjä. Myös asunnon kunnon merkitys korostuu, sillä harva haluaa muuttaa uuteen kotiin jossa on kohta edessä esimerkiksi putkiremontti.

Kaupunki tarvitsee ihmisiä ja ihmiset tarvitsevat asuntoja. Pieksämäki tarvitsee laadukasta asuntorakentamista keskustan alueella.

Kommentoi