Mielipide: Hämärtyykö poliitikkojen toiminta suhteessa virkamiehiin?

Kuvituskuva. Liisa-Ilona Tanninen

Sinikka Riipinen

Kyllä menee peli mielenkiintoiseksi. Ei taida kovin hyvältä vaalimainokselta vaikuttaa kun hallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen vertaa pieksämäkeläisiä järjestötalon käyttäjiä Amerikan senaatin valtaajiin, huligaaneihin.

Ehkä näillä asioilla on nyt kuitenkin vähän eroa. Muutenkin juttu on niin ympäri pyöreä, että taas voi katsoa mikä puoli jää voitolle ja sitten hypätä voittajan leiriin. Tuo on juuri sitä, kun koskaan ei ilmaise mitä mieltä on, niin on hyvä valita voittajan puoli ja hypähtää siihen kelkkaan.

Mielestäni asiasta kuin asiasta pitää olla mielipide kyllä tai ei olkoonkin se sitten oikea tai väärä. Ja onhan vielä se kauhistuttava vaihtoehto, eli se tyhjän äänestäminen. Sehän se vasta temppu on.

Tässä samalla haluan kommentoida perusturvalautakunnan puheenjohtajan Ari Hännisen kannanottoja. Kyllä hänen jos kenen pitää tietää, että perusturvan asiat Pieksämäellä eivät ole likimainkaan kunnossa. Jos ne sitä olisivat, niin tuskin minullekaan ei joka viikko tulisi yhteydenottoja ns asiakkailta.

Kuka valittaa mistäkin, mutta ihan turhia ne valitukset eivät kuitenkaan ole. Minä en voi enkä osaa auttaa, mutta olen kehottanut ottamaan yhteyttä aluehallintovirastoon.

Hänninenkin tietää varmasti, että useita kanteluita ja valituksia on vireillä.

Eihän vika ole perustason työntekijöiden hehän tekevät niin kuin ohjeistetaan. Vika on johdossa. Olemme epäonnistuneet täysin viimeaikaisissa valinnoissa. Myös minulla on siinä asiassa peiliin katsomisen paikka. Olen ollut valintoja tekemässä.

Otetaanpa muutama esimerkki:

- Onko oikein, että yli kahdeksankymppiset puolisot hoitavat toisiaan?

- Onko oikein, että liikuntakyvytöntä vanhaa ihmistä pompotellaan paikasta toiseen elämän viimeisillä hetkillä ja annetaan ymmärtää, ettei hänellä ole mitään sanomista eikä toivomisen varaa missä hoivakodissa hän haluaisi olla, puhumattakaan, että läheisten mielipidettä huomioitaisiin.

- Onko oikein, että ravataan yhtenään tekemässä noita turhia mittauksia. Kuka tietää toimintakyvyn heikkouden ja avun tarpeen paremmin kuin potilas itse tai puoliso, joka on läsnä 24/7. Ne asiat eivät selviä puolen tunnin mittauksilla.

- Onko oikein, että neliraajahalvaantuneelta lapselta otetaan taksikortti pois?

Mihin on kadonnut terve järki ja inhimillisyys? Niitä ei virkamiesjohdossa ole rahtuakaan, eikä sitä näyta juuri lautakunnastakaan löytyvän ihan muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Että kyllä näitä huonojakin asioita löytyy. Ei liene tarpeellista turhia suitsutuksia luetella.

Omalta osaltani voin sanoa, että olen itse aina saanut avun ja hyvän palvelun.

valtuutettu (kesk.) ja kaupunginhallituksen jäsen

Kommentoi