Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Pieksämäen järjestötalo

Pieksämäen Järjestötalo on noussut otsikoihin ja keskusteluun kaupungissa ja taloa käyttävien keskuudessa. Huolestuneisuutta aiheuttaa mielipideosaston ja muiden viestimien kirjoittelu ja erilaiset puheet ja huhut Järjestötalon kohtalosta. Tämä on synnyttänyt myös hyvää keskustelua ja tutkivaa journalismia talon tilanteesta ja tulevaisuudesta.

Järjestötalo tarjoaa helposti saavutettavat ja esteettömät tilat erilaisille ihmisille ja ryhmille kokoontua yhteisen mielenkiinnon ja harrasteiden pariin. Rakennuksen keskeinen sijainti on hyvä myös kauempaa tuleville, julkista liikennettä käyttäville sekä keskustan alueelta saapuville ikääntyneille ja/tai apuvälineitä käyttäville.

Järjestötalon merkittävä vuokralainen on Neuvokas Toimintakeskus. Neuvokkaan toimintaa hallinnoi MIELI Pieksämäen mielenterveys ry, toiminnan pääpaino on mielen hyvinvoinnin merkityksen levittämisessä, vapaaehtoistoiminnassa, vapaaehtoistoimijoiden koulutuksessa ja tukemisessa sekä järjestöyhteistyössä.

Yhteisöllisyys on mainittu kaupunkistrategiassakin ja strategian tärkein tehtävähän on kertoa toimijoille ja kuntalaisille, mihin suuntaan kaupunkia tai erillistä toimintoa halutaan kehittää tulevina vuosina. Järjestötalon käyttäjillä on nykyisellään toimiva ja keskeinen toimintaympäristö ja sijainti kehittää em. yhteisöllisyyden näkökulmaa.

Järjestötalon käyttäjinä ihmettelemme Pieksämäen kaupungin kiinteistöstrategiaa, jossa Järjestötalon kuntoluokitus muutettiin säilytettävien listalta myytävien listalle. Pöytäkirjoista sekä esityksistä ei löydy selkeää syytä tai perustetta, miksi näin on toimittu.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen totesi Pieksämäen Lehdessä 16.01.2021 kokouskutsun sekä asialistan saapuvan hyvissä ajoin luottamushenkilöille, jotka varmasti tällaiset muutokset ovat huomioineet. Kuitenkin Järjestötalon osalta tämä on tullut kaikille täytenä yllätyksenä noin vuosi päätöksen jälkeen.

On aidosti pohdittava, onko paikkakunnalla vara menettää täällä asuvien viihtyvyyden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksen vakiintunutta tyyssijaa. Osalle käyttäjistä nykyinen rakennus on jo heikentyvän kunnon ja muistinkin vuoksi ainoa toisen ihmisen kohtaamispaikka.

Järjestötalon kohtaloa pohtineeseen palaveriin 27.1.2021 osallistuneiden mielipiteenä esitämme Järjestötalon säilyttämistä paikkakunnan yhdenvertaisena, monipuolisena ja sijainniltaan erittäin toimivana toimintapaikkana nykyisellä paikallaan.

Järjestöjen laatiman adressin voi käydä allekirjoittamassa 11.2. klo 15 mennessä Neuvokkaassa ma-to klo 9-15.