Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Järjestötaloa koskevasta päätöksenteosta

Olemme lukeneet tästä lehdestä kirjoituksia, joissa kritisoidaan sitä, että luottamushenkilöt ovat siirtäneet Järjestötalon kiinteistöohjelmassa luokasta A (toiminnassa tarvittavat rakennukset) luokkaan C (realisoitavat rakennukset).

Lehtitietojen mukaan meille on lautakunnissa annettu mahdollisuus vaikuttaa tähän asiaan.

Haluamme nyt valaista asiaa luottamushenkilön näkökulmasta.

Kolme lautakuntaa eli kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, perusturva- ja opetuslautakunta saivat kukin kiinteistöluokituksen päivityksen lausuntokierrokselle tammikuussa 2020.

Kaikki lautakunnat saivat ottaa kantaa oman hallinnonalansa kiinteistöihin. Kokousten esityslistoissa ei ollut liitteenä kokonaiskuvaa eli kaikkia rakennuksia, joiden tilaa kiinteistöluokituksessa tultaisiin mahdollisesti muuttamaan.

Esimerkiksi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta otti kantaa siihen, että Uhomäen maja siirretään luokasta C luokkaan B (odottaa lopullista toimenpidettä) ja Jäppilän kirjaston haluttiin siirtyvän luokkaan A.

Mikään kolmesta lautakunnasta ei käsitellyt missään vaiheessa Järjestötaloa.

Mikään kolmesta lautakunnasta ei käsitellyt missään vaiheessa Järjestötaloa, koska Järjestötalo on merkitty kohtaan ”Muut rakennukset”, eikä se sisälly suoraan minkään lautakunnan hallinnon alan alle.

Tämä selviää tammikuun 2020 lautakuntien kokousten pöytäkirjoista. Kiinteistöohjelman luokittelu on työkalu ja jokaisen kiinteistön kohdalta päätökset tehdään erikseen. 7.4.2020 päivitetyn kiinteistöluokituksen on kaupunginhallitus hyväksynyt 20.4.2020 ja valtuusto 27.4.2020.

Näissä kokouksissa on ollut liitteenä päivitetty kiinteistöluokitus, jossa alunperin A-luokituksessa ollut Järjestötalo oli siirretty luokkaan C. Lautakuntien ”läpi” tämä muutostieto ei kuitenkaan missään vaiheessa ole kulkenut, eikä siihen näin ollen ole ollut mahdollisuutta ottaa kantaa esimerkiksi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa.

Meillä on ollut koko valtuustokauden kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa hyvä yhteistyö viranhaltijoiden kanssa ja yli puoluerajojen.

Hyvä yhteistyö jatkukoon.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenet